Över 20 elever drabbade vid klusterutbrottet

Totalt är det nu 23 elever vid Prolympiaskolan i Virserum som drabbats av covid-19. "Vi har ett klusterutbrott i klasserna sex och sju", bekräftar Victoria Axelsson, biträdande rektor.

Totalt 23 elever har drabbats av covid-19 efter utbrottet på Prolympiaskolan i Virserum. De tros ha blivit smittade i början på höstlovet.

Totalt 23 elever har drabbats av covid-19 efter utbrottet på Prolympiaskolan i Virserum. De tros ha blivit smittade i början på höstlovet.

Foto: TT / David Skoog

Virserum2021-11-09 18:00

– Sedan är det några enstaka fall i andra klasser, fortsätter hon.

Men så många som 23 elever är dock inte frånvarande. Några av de första insjuknade är redan tillbaka igen.

– Barn blir inte lika hårt drabbade av covid-19, så de har kunnat återgå till undervisningen, säger Victoria Axelsson.

Skolan har också haft kontakt med smittskyddet i länet om läget.

– Där har vi också fått vissa indikationer på att man ser en viss spridning ute i samhället, säger hon, så det är inte bara här på skolan som vi är drabbade.

Redan i slutet på förra veckan beslutade Prolympiaskolan att införa distansundersvisning den här veckan ut. För klasserna sex, sju och åtta, för att bromsa upp smittspridningen. Om distansundervisningen kommer att fortsätta eller inte, är inte bestämt ännu. Skolledningen avvaktar och följer utvecklingen. I slutet på veckan tas beslut.

– Det är inget lätt beslut att ta, det är mycket som ska vägas in, bland annat elevenas rätt till undervisning, säger Victoria Axelsson.

Fram till det här utbrottet har Prolympiaskolan varit ganska förskonade under pandemin, och har inte behövt ta till distansundervisning i någon större omfattning.

– Det har gått bra, tycker Victoria Axelsson, vi jobbar mycket med läsplattor och både elever och lärare har datorvana.

Totalt redovisade Region Kalmar län sex nya fall i Hultsfreds kommun på tisdagen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!