De ordnar tÄgresor till Helsingborg

Att ordna resor Ă€r inget nytt för SmalspĂ„ret i Virserum. Men nu siktar man lĂ€ngre Ă€n till Hultarp och Åseda. Ny destination blir i stĂ€llet Helsingborg.

SmalspÄret reser söderut och satsar pÄ hjulbord.

SmalspÄret reser söderut och satsar pÄ hjulbord.

Foto: OLOF CARLSON

Virserum2018-09-28 12:00

– Vi gör den hĂ€r resan i samarbete med jĂ€rnvĂ€gsmuseet i NĂ€ssjö, berĂ€ttar Dennis Blomfeldt i smalspĂ„rsföreningen. Vi kommer att Ă„ka buss till NĂ€ssjö och tar tĂ„get dĂ€rifrĂ„n. Det kommer att bli ett tĂ„g med vagnar av den Ă€ldre sorten med bekvĂ€ma fĂ„töljer.

VÀl framme i Helsingborg blir det mycket egentid för resenÀrerna, kanske gÄ pÄ julmarknad eller tura över sundet. Allt Àr möjligt under den hÀr hÀr trippen söderut i landet.

PÄ tillbakavÀgen vankas det sedan hjulbord i restaurangvagnen. SÄ det kan bli silltallrik i HÀssleholm, och skinka i Ljungby.

– En resa av det hĂ€r slaget har efterfrĂ„gats av mĂ„nga, sĂ€ger Dennis Blomfeldt, men hittills har det mer varit förbehĂ„llet de som bor nĂ€rmare stambanan, sĂ„ det Ă€r roligt att kunna göra det hĂ€r Ă€ven frö de som bor lite lĂ€ngre bort.

Det Àr som sagt inget nytt för smalspÄret att ordna resor, men det hÀr bli premiÀr för lÄngresa, och om det slÄr vÀl ut, Àr en ny tradition född.

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!
LĂ€s mer om