Carolina Jonsson ny chef på konsthallen

Hon har arbetat på konsthallen i över tio år. Och varit tillförordnad chef. Nu tar Carolina Jonsson över som permanent chef.

Tar nytt steg. Carolina Jonsson presenteras som ny chef för Virserums Konsthall. "Ett jätteförtroende för en 37-åring", säger hon.

Tar nytt steg. Carolina Jonsson presenteras som ny chef för Virserums Konsthall. "Ett jätteförtroende för en 37-åring", säger hon.

Foto: OLOF CARLSON

Virserum2021-10-20 19:00

Carolina Jonsson har lång erfarenhet av att leda konsthallens utställningsarbete och är starkt förankrad i verksamheten genom sin roll som producent.

Sedan Andreas Brändström avgick som konsthallschef i september har hon axlat rollen som tillförordnad chef – för att nu ta över ansvaret fullt ut. Det beslutades på ett styrelsemöte den 14 oktober.

– Vi i styrelsen är mycket glada för att Carolina har tackat ja till tjänsten som konsthallschef, säger ordförande Rosie Folkesson.

Carolina Jonsson har tillfrågats tidigare, och valt att tacka nej.

– Jag har alltid varit väldigt nöjd med det jobbet jag har, att jobba med utställningarna har drivit av en passion för det. Så det har inte varit mitt mål att bli konsthallschef, säger hon och tillägger:

– Men det är klart att det är en spännande roll att ta sig an. Och ett jätteförtroende för en 37-åring. Det trodde jag inte när jag började här.

Dessutom ser hon det som ett rätt steg i sin egen utveckling, att ta på sig rollen.

– Det handlar om att få arbeta mer för hela verksamheten. Virserums Konsthall är ett fantastiskt ställe, så det vill jag ju fortsätta utveckla. Så jag är jätteglad över jobbet. Det är skönt att styrelsen har förtroende för mig, det känns tryggt att axla det här ansvaret.

Kommer besökarna märka på något sätt att du är ny konsthallschef?

– Det är absolut möjligt, men hur vet jag inte än. Klart att man vill sätta sitt avtryck, men framför allt vill jag bygga upp en stabil verksamhet bakom kulisserna.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!