Bolagets nya plan: Renovering kompenserar för rivning

Det kan bli aktuellt med en genomgripande renovering i kvarteret Klubban. Hultsfreds Bostäders vd Helena Grybäck Svensson har lagt fram en plan för att kompensera för rivningen av Aseplandshem.

Hultsfreds Bostäders styrelseordförande Åke Nilsson avslöjar att en omfattande renovering av andra hyreshus kan bli en kompensation för rivningen av Aspelandshem.

Hultsfreds Bostäders styrelseordförande Åke Nilsson avslöjar att en omfattande renovering av andra hyreshus kan bli en kompensation för rivningen av Aspelandshem.

Foto: Charlotte Madestam/Olof Carlson

Virserum2022-11-01 16:00

Det avslöjar styrelseordföranden i bostadsbolaget, Åke Nilsson (KD).

I samband med att politikerna i kommunstyrelsen beviljade rivningslov för det stora hyreshuset Aspelandshem i Virserum höjdes röster för någon slags kompensation på bostadsmarknaden i samhället. Bostadsbolagets vd fick uppdraget av sin styrelse att se vad som kan göras.

Förslaget blev en omfattade renovering i kvarteret Klubban, alltså hyreshuset som ligger i samma fastighet som Hotell Dacke, fast närmare skolan.

– Det är en lite komplicerad ägarbild här, säger Åke Nilsson. Fastigheten har tre olika ägare. En del ägs av bostadsbolaget, en av kommunen och en tredje tillhör hotellet.

Åke Nilsson berättar också att ärendet ligger stilla just nu, för att kommunen måste hitta ett sätt att kompensera bolaget ekonomiskt.

– Som kommun kan man inte gå in hur som helst och stötta ett bolag, säger Åke Nilsson. Vi måste hitta ett sätt så att allt går rätt till. Det finns regler för hur man kan göra.

När det gäller den planerade rivningen av Aspelandshem, ligger även det ärendet stilla i avvaktan på beslut.

– Det handlar om vad som ska hända med de två mindre husen, Väduren 4 och 5 som de heter, på området, säger Åke Nilsson. Från bolaget vill man helst riva dem också. Att rusta upp lägenheter där skulle bli för dyrt och göra hyresnivån omöjlig.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!