Barnens favorit blev musikvideo med äkta buss

Det blev en riktig Virserums variant när smalspårsföreningen tog sig att göra en musikvideo på dagisfavoriten om hjulen på bussen som går runt, runt, runt.

Busschauffören Magnus Knutsson och hans veteranbuss från 1966 har varit med i åtskilliga tv-program och filmer. Som exempelvis smalspårets senaste om hjulen som går runt, runt, runt...

Busschauffören Magnus Knutsson och hans veteranbuss från 1966 har varit med i åtskilliga tv-program och filmer. Som exempelvis smalspårets senaste om hjulen som går runt, runt, runt...

Foto: Privat

Virserum2021-01-06 20:00

– Filmen är inspelad i samband med Nostalgidagarna 2019, berättar demonregissören Denis Blomfeldt. Då hade vi besök av Magnus Knutsson och hans veteranbuss från 1966. 

En alldeles äkta orange SJ-buss från den tiden det begav sig.

– Vi gjorde den här filmen för att vi tyckte det var kul, säger Dennis Blomfeldt, så här i coronatider är det många som har tråkigt och då kan filmen pigga upp en stund.

Samtidigt är det ju en solklar Virserumsfilm, där bussen rullar mellan husen längs den stadslika Storgatan i ett häftigt drönarperspektiv, och med lokala inlånade barn som sjunger. Och likaledes inlånade vuxna som också sjunger.

– Barnen var ändå på besök på Nostalgidagarna, säger Dennis Blomfeldt, och vi lånade in dem med föräldrarnas tillåtelse.

Han berättar också att inspelningen drog med sig ett pusslande. Det gällde att passa på när bussen var ledig.

– Den gick ju annars i tidtabellstrafik mellan Virserum och Åseda de här dagarna, så det gällde att passa på, säger Blomfeldt. Så vi fick spela in lite då och då när vi fick tillfälle.

Men nu har filmsnuttarna klippts ihop på ett proffsigt sätt och det färdiga resultatet har haft sin premiär på Youtube.

– Det är inte vår framtid att jobba med film och barnvisor, säger Dennis Blomfeldt. Men vi har redan propåer om ett nytt projekt. Det finns en visa som heter "Tingelinge, tåget går" och den tänkte vi göra. Vi har ju både tåg och biljettluckor, så det ska bli roligt att dra igång.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om