Andreas Brändström lämnar som konsthallschef

Efter bara ett år på jobbet går Andreas Brändström vidare och blir Berlinare på heltid. "Jag har fått ett erbjudande jag inte kan säga nej till", säger han. I dag, fredag, är sista dagen på jobbet.

Andreas Brändström lämnar Virserums konsthall, för att bli Berlinare på heltid. "Jag fick ett erbjudande jag inte kunde tacka nej till".

Andreas Brändström lämnar Virserums konsthall, för att bli Berlinare på heltid. "Jag fick ett erbjudande jag inte kunde tacka nej till".

Foto: Privat

Virserum2021-09-10 09:00

– Det har varit ett roligt år i Virserum i en konsthall som är unik och har stor potential. Men jag har varit på väg till Berlin i flera år nu och när jag fick det här erbjudandet kunde jag inte tacka nej,  säger Andreas Brändström.

Han kommer nu att jobba heltid med samtidskonst i Berlin.

– Jag har jobbat länge för att få den här möjligheten och när den öppnade sig var det bara att tacka ja.

– Men jag kommer att sakna Virserums konsthall och de utmaningar den står inför. Det är mycket på gång framöver, säger han.

Och då tänker han inte bara på kommande utställningar, utan också på frågor av mer praktisk natur.

– Det stora glastaket på konsthallen måste renoveras. Inom två, tre år behöver det bytas ut, säger han.

Carolina Jonsson, producent på Virserums Konsthall, får nu axla chefsrollen som tillförordnad.

– Han har ju haft en fot i Berlin sedan tidigare. Jag har ju jobbat här på konsthallen i tio år, så jag vet vad chefsjobbet innebär.  Och det är ingen lätt tjänst, säger hon.

För Carolina Jonsson väntar en höst med flera utställningar. Nästa sommars stora träutställning till exempel. Plus flera andra.

När nu också coronarestriktionerna ser ut att släppa, blir det en injektion för konsthallen.

– Nu kan vi äntligen ha invigningar igen, det är nog det jag har längtat mest efter det senaste året, säger Carolina Jonsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!