Herr Nilsson är på hemväg efter äventyret i Virserum

Familjen visste inte exakt var de hade glömt dotterns absoluta favoritgosedjur. Efter en tids detektivarbete återfanns apan på en bensinmack i Virserum.

Snart kan Belle, 2,5 år, återförenas med favoriten Herr Nilsson efter apans egen semester i Virserum.

Snart kan Belle, 2,5 år, återförenas med favoriten Herr Nilsson efter apans egen semester i Virserum.

Foto: Privat

Virserum2023-07-18 18:00

Under den gångna helgen var Matilda Blom och hennes familj från Göteborg ute och reste på de småländska vägarna. Eftersom barnen behövde gå på toaletten stannade sällskapet till på en bensinmack. När färden sedan återupptogs gjorde pappa, Andréas Haglund, en upptäckt som höjde dramatiken avsevärt.

undefined
Mor och dotter, Matilda Blom och Belle, var på semester när Belles stora favorit, Herr Nilsson, glömdes kvar i Virserum.

– Han märkte att vi hade glömt vår 2,5-åriga dotters gosedjursapa, Herr Nilsson. I det läget visste vi inte exakt var vi hade glömt honom, bara att det var på en toalett på en Gulf-mack någonstans, säger Matilda Blom.

I jakten på den försvunna apan började Matilda och Andréas googla på internet efter tänkbara Gulfmackar runtom i Sverige.

– Till slut hittade vi Gulfmacken i Virserum och insåg att det måste ha varit där vi glömde honom. Därefter letade vi upp Virserums egen Facebookgrupp och la ut en efterlysning där.

Efterlysningen fick effekt och till slut kunde Håkan Johansson som äger Gulf i Virserum stoppa ner den förrymda apan i ett paket och skicka iväg honom med adress Göteborg.

– Vi hjälper så gärna till när det behövs, inte minst om det handlar om att hjälpa ett barn som är ledset, säger Håkan Johansson.

undefined
Snart kan Belle, 2,5 år, återförenas med favoriten Herr Nilsson efter apans egen semester i Virserum.

När Vimmerby Tidning talar med Matilda Blom är familjen precis hemkommen till Göteborg. Den saknade apan har vid den tidpunkten ännu inte anlänt med posten.

– Belle (dottern) tror att han är på semester på egen hand. Vi har hållit en låg profil i det här ända sedan han försvann. Ibland är det väldigt bra med Facebook, säger Matilda Blom med ett skratt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!