Elin Namnieks, uppvuxen i Locknevi, bor i Linköping sedan i höstas. En bra plattform att bygga sitt musikliv från, tycker hon.

– 2018 har verkligen varit ett jättebra år, med mycket spelningar och, precis som jag önskat, fler stora spelningar där jag kunnat framföra mina egna låtar och färre covergig. Jag har haft spelningar i Västerås, Örebro, Stockholm och Östergötland. Det är kul att få lite bredare arbetsfält över Sverige.

Men om det går som hon tänkt går flyttlasset till Växjö redan i höst.

Artikelbild

| Elin Namnieks vill utveckla sitt låtskrivande och hoppas på studier i Växjö i höst.

– Jag vill fortsätta utvecklas i min kreativa bubbla och har sökt en låtskrivarutbildning på Linnéuniversitet. Jag vill ha verktyg för att bli bättre. Min dröm är att skriva låtar och turnera med min musik.

Responsen på tidigare låtar, som "Got No Time" och "Girl in the Car" var över förväntan och Elin hoppas på samma mottagande nu när hon den 15 februari släpper "Addiction", en låt som är resultatet från ett låtskrivarcamp i Berlin.

– Jag är väldigt tacksam över responsen jag fått på mitt eget material och det blir fler och fler lyssnare. Det är kul att min musik sprids över världen tack vare Spotify. Man älskar ju varje låt som man tycker är tillräckligt bra att släppa som singel. Men "Addiction" är något annorlunda, en mörkare låt där jag kan visa en kaxigare sida. Den är mycket av mig själv och samtidigt lite Tove Lo-inspirerad, hon är min förebild när det kommer till musikproduktion. Dessutom var det en spännande skrivprocess, låten kom verkligen inte med någon självklarhet.

Den målmedvetna strategin som präglat Elin Namniek sedan hon bestämde sig för att satsa på musiken har landat i en ny insikt.

Artikelbild

| De större spelningarna har börjat trilla in och i sommar deltar hon i en showcasefestival i Frankrike. "Men jag älskar att framträda på hemmaplan runt Vimmerby också".

– Man pratar alltid om "när man slår igenom", men det är som att gå och vänta på något hela tiden. Jag har blivit mycket bättre på att njuta av resan, hela den process där jag bygger det jag hoppas kunna stå stabilt på längre fram. Jag är här och nu och har roligt under tiden.

Elin Namnieks räknar med ytterligare ett singelsläpp under våren och i juni spelar hon på showcasefestivalen Midem i Cannes, Frankrike.

Artikelbild

| I regionfinal i Musik Direkt 2016.

– En stor grej för mig. Det är en riktigt bra showcasefestival där jag har möjlighet att få visa upp mig för folk från hela världen. Det är ett jättebra forum med fantastiska möjligheter till kontakter. Man vet aldrig hur saker går, men jag hoppas det går bra och ser verkligen fram emot det.