Vimarskolan 5C från Vimmerby och Funkaboskolan 5A från Kalmar följdes åt, poäng för poäng och när man gick till pausvila ledde Vimmerbyeleverna, om än med minsta möjliga marginal 21-20 sedan båda lagen svarat rätt på "Klassens grej", där hela klassen får hjälpa till.

– Det har gått bra tycker jag, nu hoppas vi på en lika bra andra halvlek, sa Dennis Karlsson som representerade Vimarskolan tillsammans med Agnes Erlandsson.

LÄS ÄVEN: Fräcka familjefighten i "Vi i femman"

Men när man kom till andra halvan var Funkaboskolan strået vassare och genom att knipa fyra poäng på snabbfrågorna, följt av rätt svar på Stegen fastställdes slutresultatet till 42-34 till Kalmarelevernas favör.

– Vi tog ju ledningen i början och då kände jag att vi var på gång, säger klassföreståndare Mats Karlsson.

– Ska jag vara ärlig trodde jag faktiskt inte att Funkaboskolan skulle svara rätt, det vill säga schack på åtta poäng på Stegen, så då tändes ett hopp, men det höll inte hela vägen.

Är eleverna besvikna?

– Nej, det är inga sura miner. Vi tröstäter på en hamburgerrestaurang och det var ju jämnt, vi blev inte fullständigt överkörda.

– Det är så här det är, en måste vinna och en förlora tyvärr. Men det har varit en rolig resa, bara att få åka till Kalmar och tävla har bara det varit en vinst i sig för klassen. Så humöret är bra ändå. Det är inte många förunnat att ha fått vara med om ett sådant här äventyr.

Dennis och Agnes var ju blixtsnabba och tog att ägget är den mest likade på sociala medier.

– Ja, den hade vi i färskt minne från Lilla Aktuellt i fredags. Däremot får vi jobba på geografin, men jag kunde inte chili så det är olika vad man kan.

På tisdag är det dags för Djursdala skola att åka till Kalmar för att tävla.

– Då får vi hålla tummarna för dem, säger Mats Karlsson. Det är fantastiskt roligt att två skolor från Vimmerby kommun tog sig till Vi i femman.