– Ingenting av det här hade varit möjligt utan alla er, berömde Eva Kindstrand, ordförande i Storebro IF när uppemot ett 20-tal aktiva medlemmar i föreningen samlades för att summera allt vad föreningen genomfört under året, eller som hon uttryckte; "Välförtjänt inbördes beundran."

För snart ett år sen började grävarbetet för det som skulle bli padelbanan. Med hjälp av ekonomiskt stöd från Astrid Lindgrens Hembygd och uppskattningsvis runt 400 ideella arbetstimmar av föreningens medlemmar stod den klar för invigning den 6 juni. Sen dess har den varit i dagligt bruk.

–  Det är en stor succé, den är jättemycket uthyrd, ibland är det hela familjer som kommer och många tycker att det är en helt annan upplevelse att spela utomhus, säger Eva Kindstrand.

Artikelbild

| Ove Olsson och Mats Jakobsson grillade korv när Storebro IF summerade årets arbete och tog sats inför 80-årsjubileet nästa år.

Föreningen har bland annat infört en ungdomsrabatt på förmiddagarna som också slagit väl ut.

Så sent som förra veckan blev parkeringen helt i ordning och konstgräset kom på plats på den gamla tennisbanan.

–  Den är tänkt som spontanarens för fotboll och raketsporter, kanske pickleball.

I april ska arbetslaget dra igång bygget av ett utegym.

–  Bidra gärna med idéer under tiden, uppmanade Mats Jakobsson.

Nästa år fyller föreningen 80 år.

– Det blir en heldag med fotboll, musik, middag och kanske en padelturnering. Allt här på Bruksvallen, säger Eva Kindstrand. Datum är spikat till den 6 juni, ett år efter invigningen av padelbanan och 40 år efter invigningen av klubblokalen.