VIBK vann utan att glänsa

Vimmerby IBK gjorde ingen jättematch hemma mot Gnosjö, men lyckades bärga tre poäng via seger 6-5.

Innebandy2018-12-08 15:50

Trots att målen duggade ganska tätt från början så kändes matchen länge seg. VIBK hade svårt att få igång spelet och slarvade en del och bjöd gästerna på chanser som de inte var sena att ta tillvara på.

Höjdpunkten på första perioden var 2-2-målet som Andreas Lennartsson ordnade i power play med ett elegant zorromål som ställde målvakten totalt.

Lagen följdes åt i andra perioden också fram till att doldisen Jens Lidesjö klev fram i slutet av den och svarade för viktiga 4-3. Det kunde VIBK bygga vidare på i tredje perioden där Adrian Brorsson tidigt gjorde 5-3 och Jonatan Green till slut satte spiken i kistan med sitt 6-4-mål. 6-5 kom i slutsekunderna och Gnosjö var aldrig nära att komma ikapp på allvar.

En viktig seger som för VIBK in i toppstriden på allvar.

VIBK-Gnosjö 6-5

Första perioden: 0-1 (0.46) Malcolm Kvarnvik, 1-1 (3.08) Victor Wall (Jonatan Green), 1-2 (17.08) Linus Lorenzon, 2-2 (17.57) Andreas Lennartsson (Adrian Brorsson).

Andra perioden: 3-2 (12.59) Jonatan Green (Jack Fridh), 3-3 (13.26) Johan Niemi, 4-3 (18.16) Jens Lidesjö (Jack Fridh).

Tredje perioden: 5-3 (1.47) Adrian Brorsson, 5-4 (6.11) Eric Carlsson, 6-4 (7.56) Jonatan Green, 6-5 (19.52) Gustaf Kvarnvik.