"Vi är glada och lättade och kan se framåt"

- Jag är väldigt glad att centern har samlat sig bakom inriktningen att fortsätta leda Vimmerby kommun och att man utsett Jacob Käll till att leda det arbetet.

Leif Larsson (C) är ordförande i såväl fullmäktige som i centerns valberedning. "Vi har haft flera turbulenta år i Vimmerbypolitiken förhoppningsvis är de passerade nu så vi kan jobba framåt tillsammans".

Leif Larsson (C) är ordförande i såväl fullmäktige som i centerns valberedning. "Vi har haft flera turbulenta år i Vimmerbypolitiken förhoppningsvis är de passerade nu så vi kan jobba framåt tillsammans".

Foto: Ivonne Svahn

Vimmerby kommun2019-12-15 21:46

Ordföranden i centerns valberedning och i kommunfullmäktige beskriver känslan som "glad och lättad" direkt efter att söndagskvällens två möten avslutats i Frödinge Bygdegård strax efter klockan 20. Där ett 50-tal personer var närvarande.

– I en timma talade vi om den politiska inriktningen och det vägval vi stod inför. Efter diskussionerna blev det ett enigt beslut att centern ska ta ansvar för utvecklingen i Vimmerby kommun och att vi ska göra det tillsammans med den majoritet väljarna har röstat fram, säger han.

Kort därefter gick man in i möte två som handlade om att ta upp den bordlagda nomineringsstämman. Den bordlades för en och en halv vecka sedan då även den avgående ordföranden i kommunstyrelsen Ingela Nilsson Nachtweij föreslagits  utöver valberedningens Jacob Käll. Men efter söndagens beslut om politisk inriktning valde hon att inte kandidera.

– Det finns inte längre förutsättningar för mig att genomföra den politik vi gick till val på, motiverar Ingela Nilsson Nachtweij i ett pressmeddelande från centerpartiet.

Den återupptagna nomineringstämman ställde sig enig bakom Jacob Käll.

Är den politiska krisen i Vimmerby över nu?

– Det är alltid svårt att sia, särskilt om framtiden... Men jag tror att de diskussioner som vi haft i både kommunen och centern kan leda till något gott. Det är mycket som måste göras, men nu har vi en kandidat som har brett stöd både i och utanför majoriteten och kan leda det arbetet, säger Leif Larsson.

Vad skulle det vara för gott?

– Vi har haft ett antal turbulenta år i Vimmerbypolitiken, förhoppningsvis har det passerat nu och vi fokusera på det vi ska och vill jobba med. Vimmerby har så fantastiskt bra förutsättningar och det är de vi måste jobba mer med, det gäller inte minst politiken, inklusive mitt eget parti, säger Leif Larsson.

Karta: Stadshuset i Vimmerby
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!