– Så klart jättetråkigt, men det går inte längre. Det kommer helt enkelt in för få kunder i butiken, förklarar Carina Sandberg beslutet att lägga ner Mitt Hem i Vimmerby.

– Jag har försökt olika vägar, men konkurrensen är hård och det blir väldigt långa dagar när man står ensam i en butik och kunderna är få.

Carina startade Mitt Hem 2010. Dessförinnan jobbade hon på Konsum och hade under en längre tid drömt om att starta eget.

– Jag visste väl inte riktigt inom vilken bransch, men mina arbetskamrater pushade mig och till slut föll valet på inredning.

Butiken etablerade hon i lokalen mellan Konsum och Apoteket.

– Det var tufft redan från början, så då valde jag att plocka in städning i företaget också. Ett tag städade jag på förmiddagarna och drev butik på eftermiddagarna.

Efter några år valde Carina att byta lokal och flytta tvärs över gatan. Där, i gamla Baptistkyrkan, har hon hållit till sedan dess.

– Flytten blev lite av en nystart. Kundstocken ökade, jag blev inspirerad och valde att kämpa på. Men nu går det inte längre. Det är rätt tid att lägga ner butiken, säger Carina Sandberg.

Mitt Hem kommer Carina hålla igång fram till jul och utförsäljningen inleds redan på onsdagen.

– Det har varit jätteroligt och jag är ytterst tacksam till alla kunder, säger hon.

Verksamheterna med städning och hemtjänst kommer Carina Sandberg ha kvar.