– Vi ska ha ett extra styrelsemöte i helgen för att diskutera problemen, säger Tommy Hassinen, ordförande i föreningen.

Dagarna före jul fick Gullringens Simhallsanläggning Ekonomisk förening en tidig, men mycket betydelsefull julklapp från Vimmerby kommun. Det var ett extra anslag på 1,5 miljon kronor för att föreningen skulle kunna byta värmeåtervinningspaket, som delvis värmer upp poolen och ventilationen, som är slut. Utan det extra stödet var risken stor att hallen tvingats lägga ner. Det ville kommunen undvika och beslutade om ett extra stöd vid ett extra sammanträde i december.

Men nya problem har dykt upp för föreningen. Första offerten från leverantör fanns inte möjlighet att anta, enligt föreningen.

– De nya aggregaten var betydligt större och hade krävt en utbyggnad som vi inte har några pengar till. Nu har vi kontakt med en annan entreprenör, men jag har inte fått offerten ännu, säger Tommy Hassinen.

Så sent som i veckan uppstod ett nytt läckage i värmesystemet som gör utbytet än mer akut.

– Nu är det bara 24 grader i hallen och vi värmer vattnet med fjärrvärme och det blir väldigt dyrt. Det är det vi ska ta upp på mötet. Samtidigt är det svårt att stänga nu, vi vill ju att barnen i simskolan ska bli klara med sina simprov innan simskolan är slut, säger Tommy Hassinen.

Så snart föreningen får en offert som ligger inom ekonomiskt räckhåll kommer problemen att lösa sig, menar föreningen.