Det är tur att Erica och Linda bor en bit från landsvägen. Annars hade kanske bilisterna kört i diket när de hade fått syn på de nyfödda dvärggetterna som far runt i trädgården.

Getsystrarna Eva-Lena och Atefeh betäcktes samma dag av en bock som Erica och Linda hyrde.

– Han kom hit 2 november. Vi tänkte att det var lagom att ha honom fram till nyårshelgen, så skulle de hinna gå igenom tre brunstperioder. Men med tanke på att de tre killingarna samtliga är födda 2 april fixade han det direkt (getter går dräktiga i fem månader), berättar Erica Klingstedt.

Artikelbild

| Tvillingarna Felix och Noomi tillsammans med kusinen Fluffy - alla tre födda samma dag.

När Linda och Erica kom ut i ladugården morgonen den 2 april hade Eva-Lena skött allt själv och fött sin Fluffy på natten. Erica hann sedan lagom till jobbet när Linda ringde och sa att hon var tvungen att komma hem för även Atefeh hade börjat krysta.

– Vi hade inte en aning om att det skulle bli tvillingar, och det var lite kämpigt för en av dem men till slut gick det bra för både Noomi och Felix, säger Erica.

De tre killingarna, som är ett par decimeter höga, har döpts av Lindas son Edgar, 6 år.

När vi var och besökte gänget hemma på Videslättshagen på fredagen var det ett synnerligen piggt tvillingpar som röjde loss med sin kusin.

Artikelbild

| Med tre stycken tiodagars dvärggetter hemma i trädgården är det inte en lugn stund för Erica Kingstedt och Linda Carlsson.

– De är som hundar. De springer lösa här i trädgården, och att bara sitta och titta på dem kan nog vara det mest rogivande som finns.

Vad kommer hända med dem nu?
Artikelbild

| Den stolta mamman Atafeh med tvillingarna Noomi och Felix.

– Vi kommer inte kunna släppa någon av dem. De blir kvar här allihop, säger Erica och skrattar.