Tre män döms för grova våldsbrott

Tre män döms till fängelse mellan tre år och ett år och fyra månader för bland annat rån, grov misshandel och grov stöld i Vimmerby.

Tre män döms till fängelse mellan tre år och ett år och fyra månader för flera grova våldsbrott i Vimmerby. Det meddelande Kalmar tingsrätt i en dom på onsdagen.

Tre män döms till fängelse mellan tre år och ett år och fyra månader för flera grova våldsbrott i Vimmerby. Det meddelande Kalmar tingsrätt i en dom på onsdagen.

Foto: Henrik Montgomery TT-Bild

Vimmerby kommun2019-11-13 13:00

Händelserna utspelade sig samma kväll i augusti i år. Först angreps två Vimmerbybor i 20-årsåldern på parkeringen vid butiken Tempo. Enligt domen bottnar det i en gammal skuld som en Vimmerbybo i 30-årsåldern krävde en av 20-åringarna på. 20-åringen blev slagen med hammare och tvingad att lämna ifrån sig smycken han hade på sig. Även den andra 20-åringen blev misshandlad av angriparna.

Kort senare knackade männen och en fjärde man från Vimmerby på till en lägenhet. Vimmerbybon som öppnade dörren fick direkt ett slag med en hammare i huvudet så han tuppade av en kort stund. Han blev sedan slagen i ansiktet av en av männen medan två andra höll honom, enligt domen. De ska även ha tryckt en kniv mot den misshandlades hals. Även här anser rätten att det är tidigare oförrätter som legat till grund för våldet.

I lägenheten har våldsgästerna också stulit en mobiltelefon och ett luftgevär. Tingsrätten dömer mannen med hammaren, en man i 40-årsåldern från Västerviks kommun, till fängelse i tre år. En Vimmerbybo i 30-årsåldern döms till fängelse i två år och sex månader. En man i 20-årsåldern från Hultsfreds kommun döms till ett år och fyra månaders fängelse. I den domen ingår brott som 20-åringen ska ha gjort sig skyldig till i Hultsfred. Den fjärde, en Vimmerbybo i 20-årsåldern, får skyddtillsyn.

De dömda ska betala skadestånd på sammanlagt 45 000 kronor till mannen och kvinnan i lägenheten. Samtliga ska sitta kvar i häktet tills domen vinner laga kraft.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!