Tomasmarknad med traditioner lockade många

Traditionen med Tomasmarknad behåller sitt grepp om Vimmerbybor och tillresta. Det var mycket folk ute på stan, för att se vad knallarna erbjöd.

Håkan Persson från Tidan sålde rena rama konstverken fast i marsipan.

Håkan Persson från Tidan sålde rena rama konstverken fast i marsipan.

Foto: OLOF CARLSON

Vimmerby kommun2019-12-15 08:00

Och som vanligt på marknader var det ett minst sagt blandat utbud som erbjöds. Allt från bilar till kepsar och brända mandlar.

Håkan Persson från Tidan besökte marknaden för första gången för att sälja sina marsipanfigurer. Bara marsipangrisar blir lite tråkigt i längden, tycker han, så han gör både älgar, änglar och tomtar. Plus en hel massa andra figurer. Gärna med ett stänk av humor. Den vilande älgen var ett bra exempel, där den låg på rygg i sin ask och såg ut att solbada.

– Jag körde hemifrån vid fyratiden i morse för att komma hit, berättade Håkan Persson. det var 23 mil att köra.

I ståndet bredvik stod Jürgen Beck och CeHå Gustavsson från Eksjö och sålde sylt. Hallon, Hjortron och allt vad det var. Hela inkomsten för dagen gick raka vägen in på Musikhjälpens konto.

– Det blir vårt bidrag till insamlingen, säger CeHå Gustavsson. Jag står gärna här och fryser några timmar för en god sak.

Flera politiska partier fanns också på plats för att träffa väljare, bjuda på varmdryck och överhuvudtaget prata politik. Flera andra föreningar tog också det här tillfället i akt att träffa allmänheten. Vimmerby Fotoklubb till exempel, gjorde sitt bästa för att sälja almanackor med fina bilder från trakten.

En lite annorlunda hundsport visade också upp sig. Dragweight och Weightpull heter sporterna när hundar drar vikter. Ett jobb som de gärna gör, det blir ju godis vid målet. 

Den vilande älgen, ett konstverk som det tar emot att bita i.
Den vilande älgen, ett konstverk som det tar emot att bita i.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!