Det var under inräkningen i onsdags som Sören och Bengt Carlsson såg att en av tjurarna saknades. Tjuren upptäcktes så småningom i ett dike och kunde då precis få luft.

– Han mådde inte bra och vi fick sätta grenar under huvudet så att han fick luft i näsan och kunde andas, berättar Bengt Carlsson.

– Det var ett bottenlöst dike. Det finns sådana. Det var inhägnat på båda sidor om det men han hade ändå lyckats ta sig dit. Det syntes att han gått lite i det innan han börjat sjunka. Sedan hade han sparkat och försökt komma därifrån. Det hade inte gått länge till.

Artikelbild

| Idag är tjuren nästan helt återställd och går med de andra i hagen.

Snabbt fick bröderna upp telefonen och ringde efter hjälp.

– Vi såg att det var ett svårt fall och ringde på en gång till räddningstjänsten. De kom direkt med sju till åtta man. Det kändes tryggt att det var så många som kunde hjälpa till och komma med idéer.

Djurets storlek och platsen gjorde det dock svårt att få loss honom.

– Det är en väldigt stor tjur på uppemot ett ton och cirka 178 centimeter hög skulle jag gissa. Vi fick gräva med grävskopa för att få loss honom. Det tog tre timmar med hjälp av räddningstjänsten då vi fick lyfta sakta sakta eftersom gyttjan sög fast honom.

Artikelbild

| Den 800 kilo tunga tjuren har efter sin bravad blivit mjukare till sinnes. Men något namn har han ännu inte.

Nu några dagar senare har livet börjat gå tillbaka till det normala för tjuren och både Bengt och Sören känner sig tacksamma för den hjälp de fick.

– Händelsen tog på krafterna och det märks på honom. Men nu mår han bra, äter, dricker och går med de andra. Vi är väldigt tacksamma för räddningstjänstens insats. Det hade inte varit lätt att klara det själva. Det var en hemsk situation så det är väl att det slutade så lyckligt.