–  Vi tycker att det gått så långt nu att vi inte ser någon annan väg om vi ska komma framåt och det ska bli arbetsro så att kommunen kan fungera, säger Daniel Nestor (S) ordförande för socialdemokraterna i Vimmerby och ledamot i kommunstyrelsen.

På fredagseftermiddagen gick sossarna ut med ett uttalande med anledning av de rådande arbetsmiljösituationen och den kris det lett till i den politiska majoriteten i Vimmerby.

Det sker dagen efter centerns presskonferens där partiet gick ut med att man tar situationen på största allvar och att man ska lösa läget tillsammans med alla berörda parter och där första steget är ett möte med moderaterna på söndag och en sen tidigare bokat heldag om arbetsmiljö i veckan.

Artikelbild

| Nu kräver socialdemokraterna att majoriteten ska ta ifrån Ingela Nilsson Nachtweij (C) uppdraget som ordförande i kommunstyrelsen. I bakgrunden Peter Karlsson (C) ordförande i centergruppens styrelse. Vi söker båda för kommentar.

– Presskonferensen blev droppen. Man lägger fram det som om problemen uppstått nu, men det här har varit känt sen i våras, nu måste det till direkta och konkreta åtgärder. Det är viktigt att vi har en kommunchef i tjänst för att kommunens ska fungera. Andra processer får nu stå tillbaka, tjänstemännen är våra verktyg, säger Daniel Nestor.

Är det bara kommunstyrelsens ordförande som bär ansvar för situationen?

– Det är centern som bär ansvaret som har utsett henne  och som sen vi menar inte tagit de växande problemen på tillräckligt allvar, säger han.

–  Moderaterna har insett allvaret och vi backar upp deras uppmaning till tjänstemännen.

Vi söker Ingela Nilsson Nachtweij och andra centerpartister för kommentarer.