Succésommar för Ostkakeboden

I söndags hade Ostkakeboden i Frödinge öppet för sista dagen den här säsongen. Under måndagen summerade man sommaren och då stod det klart att man slagit alla tiders besöksrekord.

På söndagen tog Ostkakeboden i Frödinge emot säsongens sista gäster. När man summerade sommaren 2019 visade det sig att man slagit besöksrekord med råge.

På söndagen tog Ostkakeboden i Frödinge emot säsongens sista gäster. När man summerade sommaren 2019 visade det sig att man slagit besöksrekord med råge.

Foto: Micael Rundberg

Frödinge2019-08-20 18:12

Närmare 10 000 personer. Ja, så många har besökt Ostkakeboden, sommarkaféet intill Frödinge mejeri, under de knappa två månader man har haft öppet 2019.

Det är ett nytt prydligt rekord – med stor marginal.

– Tidigare har vi haft 9 200 besökare som mest, så självklart är vi jätteglada idag, säger Vesna Tesanovic, ansvarig för kaféet.

– Om vi hade haft tillgång till sommarpersonal så hade vi nog haft öppet en eller två veckor till, men nu börjar skolorna och det begränsar oss. Många flyttar till annan ort, och det är säkert inte bara vi som drabbas av det bland företagen i Vimmerby kommun, tror hon.

Så ryktet om att ostkakans målgrupp håller på att lämna oss verkar med andra ord inte stämma.

– Vi har även haft kladdkaka, fruktpajer och matpajer i sortimentet, men det är ostkakan som slår ut allt. Det är såväl unga, vuxna som gamla, och både svenskar och utländska gäster, som köper den, säger Vesna.

– Många utländska gäster, där ostkakan inte finns att köpa, är extra intresserade. För oss är det så klart viktigt att få människor att testa den.

Ser du några bekymmer inför sommaren 2020?

– Det är i så fall det här med personalen. Nu ska vi andas ut och därefter ha ett utvärderingsmöte, sedan får vi se. I år öppnade vi torsdagen före midsommarveckan och jag kan tänka mig att det blir något liknande även nästa år, lite beroende på hur det faller sig i kalendern. Men det är nog inte omöjligt att vi försöker ha öppet lite längre på säsongen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!