Snabb busstrafik där tåg saknas

Ett nytt system med snabba bussar ska utarbetas för att täcka upp på sträckor där tågtrafik saknas. Redan nu har KLT daglig trafik till Stokholm på försök.

KLT testar redan med en daglig bussförbindelse från Oskarshamn till Stockholm. M och KD vill att den kommande linjen till Norrköping  ska nå huvudstaden senast 09.30.

KLT testar redan med en daglig bussförbindelse från Oskarshamn till Stockholm. M och KD vill att den kommande linjen till Norrköping ska nå huvudstaden senast 09.30.

Foto: Matilda Ahl

Kalmar län2019-09-16 05:40

Kollektivtrafiknämnden i Region Kalmar vill att regionstyrelsen ger Kalmar länstrafik i uppdrag att påbörja arbetet med snabb och tidseffektiv busstrafik enligt Buss Rapid Transit-konceptet (BRT). 

Ett första steg på vägen är den dagliga förbindelse Oskarshamn-Stockholm tur och retur som köpts in och som körs sen den 17 juni. Det avtalet upphör i januari nästa år. Istället ska Region Kalmar försöka lösa trafiken  med en snabbbuss från Oskarshamn till Norrköping som sen ansluter till X 2000– tåg vidare till Stockholm. 

KD och M markerar att en sån tur måste läggas upp så att resenärerna från länet är framme i Stockholm senast 09.30 på förmiddagen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!