– Många kommer hit för de blir nyfikna när de hör ljudet och ser röken, berättar Henrik Klase från Blomstermåla som varit aktiv i Hultsfred drifttrack sedan starten 2012 och är en av de 40-tal funktionärer som är med och jobbar under helgens tävling.

Under lördagen så öppnade himlen upp sig och släppte ner en rejäl regnskur över både publik och förare:

–Tack vare det här vädret blir det nog inte så många besökare som det brukar vara vid fint väder tyvärr, säger Henrik Klase.

Artikelbild

| "Bilarna som tävlar idag har mellan 500 till 1000 hästkrafter" säger Henrik Klase, funtionär.

– Vädret har inte varit med oss. Det är väldigt varierande grepp på banan. Vissa partier är halare än andra,säger Kevin Brunberg, en de tävlande förarna som kör för Hultsfred.

Han har kört drifting i fyra år och det här är hans första SM.

– I år har varit lite av ett otursår. Vi är inne på tredje motorn redan. Så det har blivit mycket skruva istället för att köra. Utan min pappa Peter Andersson som hjälper mig att skruva hade jag aldrig kunnat vara här och köra SM idag, säger Kevin Brunberg.

Systrarna Elin och Matilda Holmqvist från Kileberg utanför Älmhult är på plats i publiken och har varit och tittat på drifting många gånger i Hultsfred tidigare.

Artikelbild

| "Jag hoppas på att prestera bra och att det blir en problem fri helg, för det har vi haft nog av i år, säger Kevin Brunberg, (till vänster), här tillsammans med sin pappa Peter Andersson.

– Min kille Felix Lindvall tävlar, berättar Elin Holmqvist.

Vad ser ni fram emot mest med den här helgen?

Artikelbild

(Från vänster) Systrarna Elin och Matidla Holmqvist, här tillsammans med Victor Bjursgård, hoppas på en helg med bra körning och däckrök.

– Vi ser fram emot bra körning och däckrök, säger Matilda Holmqvist och får medhåll av sin syster Elin Holmqvist.