Så var årets seniormässa

Hälsa, glädje och möjligheter för seniorer. Det är meningen med seniormässan som på onsdagen hölls för sjätte gången i Vimmerby.

Det fanns mycket att titta närmare på hos de dryga 15-talet utställarna på seniormässan.

Det fanns mycket att titta närmare på hos de dryga 15-talet utställarna på seniormässan.

Foto: Jimmy Karlsson

Vimmerby2018-11-07 22:00

Ett 15-tal utställare deltog i årets mässa i Vimmerbyparken och visade på det mesta från information om pensionen till vackra blomsterarrangemang i hösttoner.

Cecilia Ragnar Karlsson företräder samverkansgruppen Seniorkraft som tillsammans med kommunen arrangerar mässan.

– Vi försöker ha en lagom blandning med utställare, men att de håller sig inom temat hälsa, glädje och möjligheter, och fler än de 16 vi har får vi knappast plats med, säger hon.

Bland utställarna fanns exempelvis kommunens servicegrupp som berättade om vilka tjänster kommuninvånare över 67 år kan få hjälp med av gruppen och hur det går till.

Pensionsmyndighetens företrädare informerade om flera olika saker. Det samma gjorde även aktivitetsgruppen från kommunen och Cecilia Ragnar Karlsson som talade mycket om anhörigstöd.

Hörselskadades förening visade bland annat hörselslingor och hur de fungerar. Dessutom fanns förstås alla pensionärsföreningar på plats för att prata som sina verksamheter.

Årets mässa hade också en touch av 1960-talet över sig och flera inslag gick i linje med det. Inte minst Nilas orkester som bjöd på svängig musik från både 1950- och 60-talen.

Ett par hundra seniorer tog för sig av vad organisationer och företag hade att erbjuda dem.

– Det är mycket intressant, upplysande och lärorikt, säger Ann-Mari Jeppsson från Linköping som besökte mässan för första gången.

I sällskap hade hon Ann-Katrin Engström, Vimmerby, som varit med förr.

– Jag har varit på alla sex seniormässorna och tycker det är jättebra. Man får veta sånt som man kanske inte tänker på att ta reda på annars. Det är också mycket trevligt att träffa vänner och titta på vad utställarna har, säger hon.

Sture Jonsson från Vimmerby gillar också det som erbjuds på seniormässan.

– Det är jättebra. Man får veta om sånt som man kan ha nytta av, det kan vara allt från bostadstillägg till en massa annat, säger han.

En av utställarna var folktandvården. Victoria Lundgren fick om och om igen ge goda råd om tandvård till intresserade seniorer.

– Det har egentligen inte hänt så mycket inom tandvården – det handlar om att få bort plack och för det måste man borsta två gånger varje dag, säger hon.

Det är viktigt att hela tanden borstas.

– En tand har fem ytor så det är viktigt att även borsta emellan och har man gamla fyllningar ska man vara extra nog med fluor.

Cecilia Ragnar Karlsson i arrangören Seniorkraft var nöjd med den sjätte mässan i ordningen.
Cecilia Ragnar Karlsson i arrangören Seniorkraft var nöjd med den sjätte mässan i ordningen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!