– Vi började i sommarstugan för över 20 år sen. Fler och fler ville vara med för varje år. Nu är det femte året som vi arrangerar i logen, berättar Roine Olofsson som tillsammans med sin fru Monica Olofsson arrangerar dart-turnering två gånger om året; en på våren och en på hösten.

– Många har upptäckt pilkastning efter att ha varit med här, säger Roine Olofsson.

Den här gången är det runt 80 anmälda, runt 15-talet är helt nya debutanter i sammanhanget.

Artikelbild

| Det gäller att ha full fokus på tavlan.

– Det är nog det största antalet vi haft någonsin, säger Monica Olofsson.

I pausen mellan kvalomgång och semifinal bjöd det lokala bandet Misters and Sisters på underhållning i form av ett live-musikquiz.

Bland de tävlande fanns Andreas Harrysson från Målilla. Med tre SM-guld i bagaget är det inte mer än rättvist att han startar kvällens tävlingar med 250 i minuspoäng för att övriga amatörer ska ha en chans. Efter första kvalomgången står det dock klart att han tagit sig vidare till semifinalen.

– Det är alltid kul att kasta. Det var nervöst här med i dag, men det gick ju trots handikapp. Jag hade som mål att gå på plus, säger Andreas Harrysson.

Artikelbild

| Misters and Sisters stod för ett live-musikquiz med kluriga frågor.

I höst väntar närmast lag-VM i dart, sedan inleds det nya året med individuellt VM för Andreas Harrysson i januari.

Enligt Andreas Harrysson behövs det talang men framförallt mycket träning för att bli riktigt bra på dart. Bland kvällens 80 tävlande har han sett några stycken som har lovande kast.