Påskmaskerad som gör nytta

Påskharen med sin godiskorg var absolut en av barnens största favoriter när det var Påskmaskerad för alla barn och för "Min stora dag" på Långfredagen.

Det gick att vinna saker på lotteriet hos en av psåkkäringarna.

Det gick att vinna saker på lotteriet hos en av psåkkäringarna.

Foto: Jimmy Karlsson

Vimmerby2019-04-19 19:00

I strålande väder och rena sommartemperaturen på 20 grader strömmade barn, föräldrar, farmor och mormor och många fler till Gästgivarehagen i Vimmerby på Långfredagen.

En del var utklädda till påskkärringar, en annan till tiger och en tredje till Emil och många var helt enkelt sig själva och hade lika roligt för det.

Syskonen Henri och Elvin Lätt och kompisen Milian Ingelsjö satte direkt full fart på tipspromenaden för att spåra upp Påskharen som de hört ryktas om skulle finnas någonstans bland husen i Gästgivarehagen och att han hade godis att dela ut...

Det tog inte lång stund innan de kunde stoltsera inför föräldrarna om sin framgång med harjakten.

Bakom arrangemanget står Carita Törn som tillsammans med välvilliga sponsorer och frivilliga medarbetare bjöd på en tipspromenad med roliga och kluriga frågor. Det fanns ägghjul där man ganska lätt kunde vinna sig ett påskägg.

Den som var fokuserad och kunde sikta bra med ringar eller bollar kunde också vinna goda eller roliga saker. Allt för en i grunden god sak.

– Vi gör det här för att barnen ska få lite extra roligt men också för att fortsätta att samla in pengar till "Min stora dag" som är mitt hjärtebarn. Vi har hittills lyckats samla in 228 000 kronor och jag hoppas att det ska bli några tusenlappar till under Långfredagen, säger eldsjälen Carita Törn, dagen till ära var också hon uppklädd till påskkärring.

Det var åtskilliga Vimmerbybor, hemvändare och andra som tog vara på chansen att flanera och ha kul och samtidigt göra nytta.

Många av barnen var utklädda när de kom till påskmaskeraden i Gästgivarehagen. Här är Astrid som valt att vara påskkärring.
Många av barnen var utklädda när de kom till påskmaskeraden i Gästgivarehagen. Här är Astrid som valt att vara påskkärring.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!