Pappans svordomar blev till bullfest för äldre

Varje år kostar Christian Helges svordomar honom flera tusenlappar. Bötespengarna i ”svärburken” omsätter sonen Daniel till bullfest för pensionärerna på äldreboendet Granen. På onsdagen var det dags för tionde året i rad.

På onsdagen var det dags för Emma, Daniel och Christian Helge, att fixa bullfest för de gamla på äldreboendet Granen igen - och för tionde året i rad är det pappa Christians "svärpengar" som finansierer.

På onsdagen var det dags för Emma, Daniel och Christian Helge, att fixa bullfest för de gamla på äldreboendet Granen igen - och för tionde året i rad är det pappa Christians "svärpengar" som finansierer.

Foto: Micael Rundberg

Vimmerby2019-02-20 20:00

Christian Helge svär. Väldigt mycket till och med.

När sonen Daniel var fem år fick han nog av pappas ovårdade språk. Skulle farsan hålla på så där så skulle det också kosta. En krona per fult ord närmare bestämt. Från den dagen har en stor summa pengar passerat via ”svärburken” hemma hos familjen Helge och in på ”svärkontot”.

– Numer brukar jag lägga i en tjugolapp i förskott som jag sedan svär upp, skrattar Christian.

Hur mycket pengar blir det varje år?

– Säkert 2 000-3 000 kronor – och det är bara det som hörs. Men samma regler gäller för alla som är hemma hos oss, även om det är jag som står för större delen.

Den då femårige Daniel och hans pappa kom överens om att svärpengarna inte skulle gå till godis och lego, utan Daniel skulle fundera ut något gott syfte.

– Tidigare hade vi varit och sjungit för pensionärerna på äldreboendet Granen och då visste jag att de tyckte om att dricka elvakaffe. Så jag bestämde mig helt enkelt för att vi skulle köpa bullar till dem, berättar Daniel.

Sagt och gjort – en gång om året och i anslutning till Alla hjärtans dag, bjuds det på bullfest.

På onsdagen var det dags igen – för tionde året i rad. Och Daniel, som fyller 15 år om ett par månader, har inga planer på att sluta förgylla tillvaron för de äldre på Granen.

– Det känns bra att göra det här och de tycker det är trevligt när vi kommer, så jag kör på, säger han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!