Oj, så nära Djursdala!

Efter en galet spännande match förlorade Djursdala på tisdagskvällen länsfinalen i Vi i femman. Och allt avgjordes på sista frågan. ”Lite besvikelse, men mest stolthet”, summerar klassläraren Malin Lindersson.

Även en silvermedalj kan smaka gott. Sven Höglander och Frida Fredriksson imponerade och ledde sitt Djursdala till att bli länets näst bästa Vi i femman-klass.

Även en silvermedalj kan smaka gott. Sven Höglander och Frida Fredriksson imponerade och ledde sitt Djursdala till att bli länets näst bästa Vi i femman-klass.

Foto: Privat

Vimmerby2019-02-05 19:26

Vilka kunskaper de har i lilla Djursdala skola. I semifinalen av Vi i femman vann man i förra veckan över Rinkabyholmsskolan 5 A. I tisdagskvällens länsfinal ställdes Djursdala mot parallellklassen 5 B. Och man var ytterst nära att ta hem hela tävlingen. Inför den sista frågan hade Djursdala skaffat sig en stor ledning, 30–23. Men när Rinkabyholmsskolan fixade svaret på religionsfrågan, Buddhism, på tio poäng och Djursdala svarade Islam på åtta poäng avgjordes det hela. Slutställningen blev 30–33 – fyra ynka poäng från seger för Djursdala alltså.

– Så snubblande nära, och de kunde svaret på nästa nivå när ledtråden om Siddharta Gautama kom. Klart att de är lite besvikna nu, men jag tror ändå det känns okej. Nu har båda lagen fått varsin pokal med godis och de är uppe och dansar, säger Malin Lindersson strax efter finalslutet.

Djursdala fick en tuff start på matchen då Rinkabyholm ledde med 4–1 efter de fem snabbfrågorna men sedan briljerade Sven Höglander och Frida Fredriksson, som tävlade för Djursdala. I paus ledde man med 19–17 och ännu mer när bara avslutande stegen återstod. Resten är historia…

– De har gjort det helt fantastiskt och visat på så oerhört mycket kunskap. Med lite distans kommer de vara enormt stolt över sig själva. Vår klass är ju den näst bästa Vi i femman-klassen i hela länet, berömmer Malin Lindersson.

– Redan innan matchen sa vi att vi är vinnare, och så känns det verkligen nu.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!