Frågorna har varit många och Zaher Shamme tycker att det har tagit lite tid, men på tisdagen var det äntligen klart för öppning av Mammas Restaurang och Pizzeria i Vimmerby.

– Det har varit mycket jobb på slutet, men nu är vi bara lyckliga, nervösa och nyfikna, säger Zaher och skrattar.

Zaher Shamme äger sedan tidigare en annan restaurang i Vimmerby, men har även verksamhet i Helsingborg. Nykomlingen "Mammas" äger han tillsammans med Jowan Hussein, som tidigare företrädde den kebabvagn som var placerad bara 50-talet meter från restaurangen på Södra Industrigatan i Vimmerby.

– Det är alltid svårt i början när man öppnar en ny restaurang. Det tar ett tag innan man är inne i systemet och folk hittar en, säger Zaher.

Hur ser du som nyetablerad på konkurrenssituationen i Vimmerby?

– Det är jättetufft och det finns många bra restauranger. Vi försöker vara breda i vår meny och erbjuda många olika rätter, inte bara traditionell mat och pizza, utan även pasta och andra a la carte-rätter. Vi har till exempel köpt in en speciell kolgrill.

– Kebabvagnen har vi rullat åt sidan och kommer inte använda initialt, men vi kommer ändå kunna erbjuda snabbmat då vi har en snabblucka som folk på språng kan handla i.

Den nya restaurangen kommer till en början att sysselsätta 6-7 personer.

– Vi har tre anställda nu, ska ha in en fjärde och sedan är det Jowan och jag. Sedan får vi se vad som händer i framtiden. Jag antar att vi kommer vara betydligt mer personal under exempelvis Bullerby Cup och Semesterracet, säger Zaher och ler.