Lions nallar har sedan tidigare funnits med hos ambulans och polis, men ska i fortsättningen stötta ännu fler barn som hamnar i utsatta situationer.

– Vi fick inspiration från en annan Lions Club som gjort detta och det känns verkligen bra, säger Sam Månsson som hade med sig 48 nallar och överlämnade till personal från Socialförvaltningen.

– Barn vi möter i vårt arbete är ofta ledsna och stressade så att ha tillgång till de här nallarna kommer att vara till stor hjälp. Vi ska dela ut den första till ett barn vi ska träffa redan i eftermiddag, säger Åsa Modig som är familjehemssekreterare på barn och familjeenheten på socialförvaltningen i Vimmerby kommun.

– Det kommer att finnas många användningsområden för nallebjörnarna. När det görs akuta placeringar kan det vara en trygghet att få en nalle. Våra jourfamiljer ska också få tillgång till nallar och de ska även finnas i vårt barnrum för att ge en lugnande effekt vid samtal med barnen, säger Ida Gustafsson som är socialsekreterare.

Nallarna som Lions delar ut är framtagna så att de uppfyller krav på att de är allergisäkra, flamsäkra och att inget barnarbete har skett i produktionen av dem.

– Det var viktigt för oss att de kraven uppfylldes. Sedan måste jag framhålla att kommuninvånarna i Vimmerby är väldigt generösa med att ge bidrag till oss och det är kul att kunna visa att pengarna gör nytta och kan gå till ett så här viktigt ändamål, säger Sam Månsson från Lions.