"Något som bara händer en gång i livet"

De 118 strålade i kapp med solen – studenternas bal i Vimmerby kunde inte ha omgärdats av bättre väder. ”Det här är magiskt, det är något som bara händer en gång i livet, säger Linda Villegas, NO16.

Svepande klänningar och stiliga frackar.

Svepande klänningar och stiliga frackar.

Foto: Rebecca Forsgren Malmström

Vimmerby2019-05-11 20:40

Renoveringen av Ishallen gjorde att dansuppvisningen fick flytta ett stenkast till Idrottshallen. Och i år blev det inte mindre än två föreställningar där släkt, vänner och annan intresserad allmänhet kunde ta del av valssteg och stiliga formationer.

– Det här ger plats för fler, totalt 1 400 personer, säger Ann-Britt Frost, som tillsammans med Maria Jendestam danstränat ungdomarna inför balen och inte nog kan berömma dem för deras koll på fötter och hållning.

Efter dansuppvisningen blev det som vanligt mingel i Källängsparken innan det var dags att marschera upp till Stora torget och Stadshotellet, där kvällen fortsatte med festmeny och dans.

Totalt deltog 47 par, av totalt 60-talet, i den offentliga uppvisningen.

Jag är fortfarande nervös, skrattade Linda Villegas, som snart tar studenten från naturvetenskapliga programmet.

Men nervositeten var positivt laddad.

– Att gå upp tidigt, sminka sig och ta på sig de här kläderna och sedan få dansa, det är så värt det. Det känns helt magiskt och något man bara får uppleva en gång i livet.

Hugo Samuelsson tyckte det var skönt att få slappna av efter uppvisningen och mingla i Källängsparken.

– Snart slutar jag samhällsprogrammet inriktning beteendevetenskap. Allt känns härligt, det är så skönt. Livet börjar nu.

En härlig kvartett – fr v Julia Arvidsson, Otilia Widerberg, Ayleen Harder och Ebba Svensson.
En härlig kvartett – fr v Julia Arvidsson, Otilia Widerberg, Ayleen Harder och Ebba Svensson.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!