Misstänks ha stulit kläder för 220 000

Två män åtalas i dag misstänkta för det senaste inbrottet hos Home of Brands där åklagaren menar att de stulit kläder för 220 000 kronor. Männen nekar till brott.

Tjuvarna som slog till mot Home of Brands i början av september kom över kläder för drygt 200 000. Nu åtalas två män för grov stöld.

Tjuvarna som slog till mot Home of Brands i början av september kom över kläder för drygt 200 000. Nu åtalas två män för grov stöld.

Foto: Jimmy Karlsson

Vimmerby kommun2019-10-18 11:15

De två misstänkta tjuvarna, som båda är i 30– årsåldern, greps sedan polisen jagat flyktbilen efter det senaste av minst sju inbrott eller inbrottsförsök i Vimmerbybutiken.

Det var natten till den 4 september i år. Vad tjuvarna inte visste var att butiksägarna den här gången placerat spårsändare i kläderna i butiken. Det gjorde att polisen snabbt sattes på rätt spår när flyktbilen lämnade butiken och Vimmerby några minuter efter larmet.

I utkanten av Söderköping lämnade två personer flyktbilen. Den beslagtogs av polisen. Större delen av det misstänkta stöldgodset fanns kvar i bilen. Enligt stämningsansökan rör det sig om kläder till ett sammanlagt värde av 220 000 kronor.

På kvällen samma dag, den 4 september, greps två misstänkta i Norrköping. Båda anhölls och häktades två dagar senare.

Nu åtalas båda för grov stöld och en av dem även för häleri. Vid husrannsakan i hans bostad ska polisen ha hittat en kavaj som kommer från ett tidigare inbrott i samma butik natten till den 19 augusti i år. Åklagaren ville inledningsvis ha mannen häktad också för det inbrottet, men tingsrätten ansåg att bevisen inte höll för det.

Båda männen nekar till de brott de misstänks för. Åklagaren har kallat flera vittnen.

Två dagar är avsatta till huvudförhandlingen som ska hållas i tingsrätten i Kalmar tisdag och onsdag nästa vecka.

Karta: Home of Brands i Vimmerby
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!