Många hjälpande händer från barnen

Vimmerbyborna är flitiga att samla in pengar till Musikhjälpen. Några som har engagerat sig är barnen och personalen på förskolan Linnea, som nu lottar ut två konstverk man har gjort.

Ett av de två konstverk som barnen på förskolan Linnéa i Vimmerby lottar ut till förmån för Musikhjälpens insamling med temat "Alla har rätt att funka olika".

Ett av de två konstverk som barnen på förskolan Linnéa i Vimmerby lottar ut till förmån för Musikhjälpens insamling med temat "Alla har rätt att funka olika".

Foto: Jenn Hultberg

VIMMERBY2018-12-12 20:22

Förra året samlade Vimmerbyborna in 125 000 kronor till Musikhjälpen. I år hoppas man på ännu mer. Och med tanke på den aktivitet som råder på insamlingssidan på Facebook är prognosen för det god. Insamlingsbössan Astrid Lindgrens Vimmerby-Musikhjälpen har omkring 5 000 medlemmar. Här har många privatpersoner, företag och organisationer bidragit med att dra igång auktioner samt skänka prylar och pengar.

Tema för Musikhjälpens insamling i år är ”Alla har rätt att funka olika”. Det föll förskolan Linnea i smaken och de lottar nu ut två konstverk som barnen har gjort.

– Temat passar väldigt bra i vår verksamhet. Det är ett sätt för oss att arbeta med barnkonventionen, som kommer bli svensk lag år 2020, med barnen, berättar Anna Mannefred på förskolan Linnea.

– Totalt har vi 74 barn på vår förskola. Vi har lyft temat på alla avdelningar och pratat med barnen om att det är bra att vi är olika. De är helt med på det, har varit väldigt engagerade och empatiska.

Konstverken man skänkt till Musikhjälpen består av handavtryck från barnen.

– Vi tänkte att det kunde vara en bra grej som alla kan delta i. Barnen har själva bestämt vilken av regnbågens färger just deras hand ska ha, berättar Anna Mannefred.

– Självklart är vi glada för varenda krona som vi kan samla in men det allra viktigaste är att våra barn på förskolan får känna sig betydelsefulla, att det vi gör är viktigt, tas på allvar och att vi tillsammans har möjlighet att hjälpa till, avslutar Anna Mannefred.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!