Lyckat inhopp och starkt försvar gav VIBK segern

VIBK lyckades besegra Slätafly hemma med 6-3 på fredagskvällen. Ett starkt försvarsspel och ett lyckat inhopp av Robin Lennartsson låg bakom segern.

Innebandy2018-11-16 21:16

Första perioden var inte rik på chanser. Slätafly tog ledningen med 1-0 efter fyra minuter. Målet föregicks av ett misstag i uppbyggnadsfasen där VIBK tappade boll på mittplan och åkte på ett två mot en-läge där Patrik Karlsson gjorde en bra räddning i första läget, men tvingades kapitulera på returen. VIBK som började på tre kedjor hade dock svårt att få till något farligt i anfallsväg.

VIBK började andra perioden på två formationer och fick lite bättre fart utan att komma upp i sin fulla potential. Robin Lennartsson som lånats in från Craftstaden skulle sätta sin prägel på matchen. Efter fyra minuter klev han fram och spräckte nollan för VIBK. Kvitteringen till 1-1 kom via ett distinkt skott från vänsterkanten lågt vid bortre stolpen.

Lennartsson nöjde sig dock inte med det. Minuterna från slutet höll hans formation på att ställa till det med slarv i egen zon där en makalös enhandsräddning av Patrik Karlsson hindrade Slätafly från att ta ledningen. Istället vände spelet och Robin Lennartsson hittade rätt igen. Ett lika välplacerat skott som det första betydde 2-1.

VIBK hade bud på mer i andra perioden. Adrian Brorsson träffade stolpen två gånger om. Samtidigt var Slätafly giftiga i några attacker där starkt spel av Patrik Karlsson i målet räddade laget.

I upptakten av tredje perioden var det dags för Robin Lennartssons kedjekamrater att bidra. Elias Travtjenko hittade fram till Jack Fridh som gjorde 3-1. VIBK visade dock än en gång sårbarhet direkt efter att ha gjort mål och släppte in 3-2.

Så långt hade VIBK poängstarka förstakedja gått poänglösa. Knappt sju minuter in i tredje hittade Adrian Brorsson till slut rätt och gjorde viktiga 4-2.

Slätfly såg åtta minuter från slutet till att skapa spänning i matchen på allvar igen genom att reducera till 4-3. Gästerna skapade sedan press och hade lägen att kvittera, men Patrik Karlsson stod i vägen i målet igen. Mitt i pressen stack VIBK upp tre minuter från slutet. Unge backen Melwin Hemmingsson som fick chansen från start och gjorde det bra hittade fram till Adrian Brorsson som avlossade ett skott. Bollen hade knappt styrfart, men rullade ändå in över linjen.

Jonatan Green hade gjort 29 poäng på de sex första omgångarna, men såg ut att gå mållös från matchen. Minuten från slutet gjorde han dock 6-3 i öppen kasse.

Patrik KArlsson storspelade i VIBK-målet mot Slätafly.

VIBK-Slätafly 6-3

Första perioden: 0-1 (4.18) Robin Karlsson.

Andra perioden: 1-1 (4.25) Robin Lennartsson (Jesper Nilsson), 2-1 (18.01) Robin Lennartsson.

Tredje perioden: 3-1 (0.47) Jack Fridh (Elias Travtjenko), 3-2 (1.24) Johan Dahlman, 4-2 (6.34) Adrian Brorsson, 4-3 (11.36) Daniel Karlsson, 5-3 (17.16) Adrian Brorsson (Melwin Hemmingsson), 6-3 (18.39) Jonatan Green (Robin Lennartsson).