– Jag har haft båda jobben sen jag kom in i bolaget. Men nu är det ohållbart att vara med överallt, så jag ska få mer tid att arbeta på ett övergripande plan med Ljunghäll Group, säger Hans Linnér.

Hans Linnér anställdes i mars 2008 som vd för Ljunghäll AB i Södra Vi och även på motsvarande position i Ljunghäll Group som då hade ett annat namn och det var heller inte alls lika stort som det är i dag.

Bara året innan hade den första utländska anläggningen införlivats i bolaget, en fabrik i Caslav i Tjeckien.

Artikelbild

| En fördröjning av den nya ledningen riskerar att drabba storföretaget Ljunghäll i Södra Vi. "Våra kunder väntar inte för att en kraftledningen inte är klar, säger Hans Linnér, vd för Ljunghäll.

De första åren som vd blev en tuff utmaning när den stora finanskrisen slog hårt världen över. Ljunghäll tvingades sätta in kraftfulla åtgärder och antalet anställda minskades med flera hundra i Södra Vi.

Med Hans Linnér vid rodret reddes stormarna ut situationen stabiliserades och företaget kunde börja växa igen.

2014 sålde dåvarande ägaren Cap Man Ljunghäll till italienska koncernen Gnutti Carlo Group.

Två år senare startade Ljunghäll en fabrik i Wuxi i Kina och i höst startas en fabrik i Huron Park i Ontario i Kanada.

De fyra företagen bildar tillsammans Ljunghäll Group med totalt runt 1 100 anställda varav 600 finns i Södra Vi.

Det är den växande koncernen som ligger bakom förändringen.

– Styrelsen har beslutat att Södra Vi-fabriken ska få en egen vd-resurs och det blir en man som heter Lars Hagelberg som kommer att efterträda mig där, medan jag kommer att koncentrerar mig på Ljunghäll Group.