Kvinna slogs ner – med en batong

Det blir fängelse i ett år och åtta månader för det par i 30-årsåldern som misshandlande en kvinna med en fjäderbatong i en bostad i Vimmerby i april i år.

Foto: Johan Nilsson/TT

Vimmerby2019-05-20 12:02

Det meddelar Kalmar tingsrätt i domen som kom tidigare i dag. Samtidigt frias en kvinna i 20-årsåldern från medhjälp till grov misshandel.

Det var i början av april som trion dök upp i en bostad där kvinnan, som är i 30-årsåldern, bodde hos en bekant. Enligt domen påstod trion att kvinnan tagit narkotika och pengar från en man som hon tidigare bott hos och att de hade för avsikt att kräva ut den skulden.

Oavsett motiv anser rätten att en man och en kvinna i 30-årsåldern utfört den grova misshandeln tillsammans och att den misshandlade kvinnan fått ta emot mellan sex och åtta slag av en fjäderbatong och knytnävsslag. Hon blödde bland annat kraftigt från ett jack i ögonbrynet och hade blåmärken på flera ställen på huvudet och kroppen. Hon har i flera omgångar vårdats på sjukhuset i Västervik.

Båda nekar till den grova misshandeln. De medger visst våld, men att det skett i nödvärn för att komma loss från den misshandlade kvinnan.

Mannen döms också för olaga hot sedan han hotat de poliser som senare på kvällen grep honom och de två kvinnorna. Han ska bland annat ha sagt att han hade en pistol och att han skulle skalla en polisman.

Utöver det döms hans för grov olovlig körning, rattfylleri oh ringa narkotikabrott. Kvinnan döms för utom för den grova misshandeln också för brott mot knivlagen, grov olovlig körning och ringa narkotikabrott. Påföljden blir ett år och åtta månaders fängelse för båda. De ska också betala drygt 23 000 kronor i skadestånd till den misshandlade kvinnan.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!