Kravet: De måste riva bygget

Miljö- och byggnadsnämnden kräver att Vimmerby Mässhallar river en utbyggnad som byggts utan bygglov och på kommunens mark i Vimmerby.

Foto:

Vimmerby2019-02-21 06:00

– Det är en balkong, och den har säkert stått där i uppemot 25 år, säger Håkan Carlsson på Vimmerby Mässhallar.

Enligt ett delegationsbeslut förra veckan riktar miljö- och byggnadsnämnden ett föreläggande mot Vimmerby Mässhallar att lämna in ett rivningslov. Nämnden vill ha bort en olovligt uppförd tillbyggnad med skärmtak och tralldäck som är placerad på kommunens mark, som byggnationen beskrivs i beslutet.

Där beskriver också bygginspektören att nämnden fick in en anmälan om byggnationen i juni i fjol. I februari i år gjordes en inspektion på platsen som bekräftade uppgifterna i anmälan.

I beslutet framgår också att tillbyggnaden är på 17 kvadratmeter och att den är byggd på kommunens mark, en äldre gata som sedan länge är en återvändsgata.Enligt de kommunala handlingarna finns inget beviljat bygglov, starbesked eller annan handling som tillåter byggnationen. Därför kräver nämnden att den ska rivas.

Eftersom utbyggnaden är gjord på kommunens mark, ser man ingen möjlighet till att bevilja bygglov i efterhand heller.

Fastighetsägaren får nu två månader på sig att komma in med en rivningsansökan, annars kan det bli aktuellt med nytt föreläggande som kan komma att kombineras med vite.

Enligt Håkan Carlsson blir det troligen en rivning.

– Ja, så blir det nog, om jag inte hör efter med kommunen om att hyra marken och löser det på det sättet om det går. Det här är ingen stor grej.

Det är den här balkongen med skärmtak som miljö- och byggnadsnämnden kräver att Vimmerby Mässhallar river.
Det är den här balkongen med skärmtak som miljö- och byggnadsnämnden kräver att Vimmerby Mässhallar river.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!