År 2015 såddes idén till Musik i Kretslopp, i år är det dags igen med ett utökat program. Mitt i skogen, i en lada på landet finns nu chansen att lyssna på fantastiskt konsertmusik. Initiativtagaren Joakim Agnas bodde på Ingebo Hagar för några år sedan och såg miljöengagemanget som fanns där och frågade om de fick göra en välgörenhetskonsert på gården.

– Det här är en fantastisk möjlighet, jag tror inte folk förstår hur stora musiker det är som kommer hit. Men jag hoppas verkligen att människor tar sig tid och kommer och lyssnar på musiken, säger Kristina Lindelöf, festivalgeneral på Ingebo Hagar.

Pengarna går till att köpa solceller som sätts upp i Vimmerby, där avkastningen går till Kulturskolan.

Artikelbild

| Bild från förra årets Musik i Kretslopp

– Vi hoppas på att ett par hundra människor kommer hit för att njuta av musiken och gemenskapen. Under våra workshops så finns möjlighet att möta våra musiker och fråga om instrumenten eller annat som verkar intressant.

Under tiden som dessa pågår, så sker buskaspel runt om. Buskaspel är när musikerna vandrar runt med sina instrument och möts på olika platser och det sker små minikonserter runt om på gården.

– Det kommer vara intressanta möten, säger Kristina Lindelöf.

En som kommer på årets konsert är Alf Hörberg som gått på musikskola i Vimmerby tidigare och nu är anställd på Kungliga Filharmonikerna.

– Det är roligt att de som har lokala anknytningar till orten kommer och vill dela med sig av sin musik.