Kommunalrådet sågar busstrafiken

Vimmerby kommun lyfter återigen frågan att utveckla kollektivtrafiken mellan Kinda och Vimmerby. "Östgötatrafiken gör inte de insatser man borde för de boende i södra Kinda", menar Tomas Peterson, moderat kommunalråd i Vimmerby.

Tomas Peterson, kommunalråd i Vimmerby, ber nu kommunstyrelsen i Kinda om hjälp för att utveckla busstrafiken mellan kommunerna.

Tomas Peterson, kommunalråd i Vimmerby, ber nu kommunstyrelsen i Kinda om hjälp för att utveckla busstrafiken mellan kommunerna.

Foto: Jimmy Karlsson

Vimmerby2018-12-15 07:00

I ett brev till kommunstyrelsen i Kinda ber Tomas Peterson, kommunalråd i Vimmerby, om hjälp med att återigen lyfta frågan om förbättrade förbindelser mellan de båda kommunerna. Detta sedan Kindaelever kontaktat Vimmerby kommun om detta.

– Vi kan inte gå in och försöka påverka i ett annat län. Vi vill på alla sätt underlätta för en förbättrad busstrafik, men som jag ser det måste det initieras av elevernas hemkommun, säger Peterson.

Tomas Peterson upplever att Kinda kommun är positivt inställd till att verka för bättre förbindelser.

– Det är framför allt Östgötatrafiken som inte gör de insatser man borde för de boende i södra Kinda. Bor du där är Vimmerby gymnasium den klart närmaste gymnasieskolan. Mellan Kisa och Vimmerby kör KLT en linje som gör det möjligt att pendla, men från Horn/Hycklinge-området är förbindelserna inte godtagbara, menar Tomas Peterson.

– Östgötatrafiken lägger ner sina olönsamma och lågtrafikerade linjer, och sedan linjen från Horn/Hycklinge lades ner har det rejält försämrat möjligheterna för ungdomarna där att studera på Vimmerby gymnasium.

Eva Gylltorp, kommunikationschef på Östgötatrafiken, är fåordig angående kritiken:

– Vi tar gärna emot synpunkter och om det blir aktuellt låter vi sedan våra trafikutvecklare titta på det, men jag har inte läst brevet och vill i det här läget inte kommentera det han säger.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!