Klart: Matz film visas på SVT

Dokumentärfilmaren Matz Eklunds senaste alster "Vill du dansa?" ska på visas på SVT. "20.00 på juldagen har den fått som tablåtid. Det känns smått overkligt", säger Matz Eklund.

Filmskaparen Matz Eklund har fått förtroendet av SVT som ska visa hans senaste dokumentär "Vill du dansa?" på den attraktiva tablåtiden 20.00 på Juldagen.

Filmskaparen Matz Eklund har fått förtroendet av SVT som ska visa hans senaste dokumentär "Vill du dansa?" på den attraktiva tablåtiden 20.00 på Juldagen.

Foto: Magnus Strömsten

Vimmerby2018-12-13 13:00

Förhandlingarna om att dokumentären om Larz-Kristerz och dansbandsvärlden i stort ska visas i SVT har pågått en längre tid. Nu har Matz Eklund fått det glädjande beskedet att SVT vill visa filmen och dessutom på en av de absolut bästa sändningstiderna klockan 20.00 på Juldagen.

– Kungens jultal sänds precis innan min film. SVT har hela tiden visat intresse för att visa filmen, men att det skulle landa i att de lägger den just den tiden känns väldigt stort, säger Matz Eklund.

Förra året sändes en dokumentär om skådespelaren Gösta Ekman på SVT på den tiden. Juldagen är av tradition en stor TV-dag då många har tid att bänka sig framför TV:n.

Vad innebär det här för tittarsiffran?

– Det hänger förstås lite på vad de andra kanalerna visar samtidigt, men potential för miljonpublik finns helt klart. När min film om Eva Eastwood sändes på SVT samtidigt som TV4 visade Lotta på Liseberg hade min film 1,1 miljoner tittare och det var mer än konkurrenten då. Det vore förstås kul att slå den siffran nu, säger Matz Eklund.

Det är även klart att NRK kommer att visa "Vill du dansa?" framöver.

– Larz-Kristerz och dansband är stort i Norge också och det är kul att filmen får spridning utanför landets gränser också, säger Matz Eklund som också fått besked om att filmen har nominerats till Publikens pris på Guldbaggegalan i slutet av januari.

– Filmen om Eva var med där förra gången så det är kul att bli uppmärksammad där igen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!