– Sen var det konstant kö till närmare klockan 01, säger arrangören Jesper Björkman från Västervik som trots allt är nöjd efter lördagens parkfest i Vimmerby.

Han hade en förhoppning att arrangemanget skulle locka uppemot 1 200. Riktigt så många blev det inte.

– Strax över 700 räknade vi in till sist och det får jag faktiskt vara nöjd med första året. Det är en bra start, och framför allt för att det var bra stämning, det var inga bråk eller något sånt. Folk kom ut för att ha skoj och inget annat, säger han.

Artikelbild

| Vi kör absolut nästa år igen och vi får se vad det kan bli för att locka ut Vimmerbyborna lite tidigare på kvällen, säger Jesper Björkman efter den första parkfesten i Källängsparken.

I hemstaden Västervik är Jesper Björkman en välkänd nöjesentreprenör och driver bland annat nattklubben Palladium och arrangerar välkända Löga Beach party.

När det nu blev dags att pröva vingarna i en annan stad låg Vimmerby närmast till hands.

– Jag har länge haft en idé att testa att arrangera något i en annan stad. Vimmerby ligger geografiskt bra till, Källängsparken är riktigt fin och dessutom är det många Vimmerbybor som åker på de evenemang jag har i Västervik, sa han inför festen.

I lördags stod Kalle Baah, S.N.S.B och Kobojjsarna på scenen i nämnd ordning.

– Det var väldigt lugnt till att börja med och då tänkte man ju att det här går inte så bra. Så det verkar vara svårt att få ut Vimmerby publiken före klockan 23. Det blir det till att fundera över till nästa år.

Så det blir parkfest i Källängsparken nästa år också?

– Absolut. Vi satsar mer och bokar större artister, någon som spelar tidigt och kan lock ut Vimmerbyborna tidigare på kvällen.