Klart: De tar över caféverksamheten

Det blir caféverksamhet på Ingebo Hagar även till kommande sommar. Hembakade kakor, bullar och smörgåsar kommer att stå på menyn hos Flickorna i Ingebo.

Det blir fortsatt caféverksamhet i Ingebo Hagar i sommar.

Det blir fortsatt caféverksamhet i Ingebo Hagar i sommar.

Foto: Emma Sellbrink

Vimmerby2018-12-10 18:00

Det är åtta år sedan caféet startade och samtidigt började det stora projektet Ingebo Hagar, med de två familjerna Lindelöf och Pommerenke. Den gångna sommaren blev den sista med caféet i familjen Pommerenkes regi. Kristina Lindelöf med familj är ansvarig för andra delar av verksamheten på Ingebo Hagar som gårdsbutik, boende och djurhållning. Hon har nu bestämt sig för att driva café med hjälp av sina tre döttrar.

– Arbetsnamnet är Flickorna i Ingebo. Det finns en rik historia av kvinnor i både min familj och byn i stort som varit duktiga på att laga mat och baka. Det här temat plockar vi upp på caféet där vi ska ha en utställning med bilder och receptböcker från förr. Jag och mina tre döttrar står bakom projektet och kommer att baka från grunden på gamla hederliga recept. Vi ska främst servera kakor, bullar och lite matiga smörgåsar. Sedan kanske vi lagar lite enklare kvällsmål som erbjuds till våra gäster som bor på gården. Det kommer bli mycket jobb men det är roligt och något vi ser fram emot, säger Kristina Lindelöf.

När har ni tänkt att öppna?

– Planen är att ha allt färdigt lagom till skolavslutningen. Vi har märkt att mycket folk har sökt sig ut hit för att ta en fika just den dagen med familjen så det kan bli en bra start, säger Kristina Lindelöf.

I Ingebo Hagar finns även gårdsbutik och en rad vandringsleder i skogs- och hagmark samt möjligheten att se en hel del djur.

Kristina Lindelöf ska driva caféet i Ingebo i sommar med sina tre döttrar.
Kristina Lindelöf ska driva caféet i Ingebo i sommar med sina tre döttrar.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!