Vintern vill inte riktigt släppa greppet om Vimmerby men ett tecken på att sommaren inte är allt för långt borta är att datumen för Åbro och Brygghusets öltält i Källängsparken är spikade.

– Tack vare att Nationaldagen den sjätte juni ligger på en torsdag kändes det självklart att välja det, säger Maria Wester på Åbro Bryggeri.

Hur ser programmet ut?

– Kalle Sellbrink kommer att spela som trubadur både dagarna. Sedan satsar vi på två band från trakten. På torsdagen tar bandet Amazon från Nässjö plats på scen. Sedan är det No More Angels från Västervik som spelar på fredagen. De var med förra året också och det var många som gillade dem, säger Maria Wester.

Det blir det tolfte året som evenemanget äger rum. På senare år har just Källängsparken blivit permanent som festplats.

– Det är verkligen den optimala platsen för just den här typen av arrangemang. Omgivningen är väldigt trevlig, det får plats mycket folk och platsen är dessutom centralt belägen, säger Maria Wester.

Hur mycket folk brukar det komma?

– Antalet besökare ligger stadigt mellan 2500 och 3000 totalt under de två dagarna och har gjort så i flera år. Sedan hänger ju förstås mycket på att vi har lite tur med vädret. Sedan är det extra roligt att det brukar locka en väldigt bred publik. Folk i alla åldrar verkar uppskatta just öltältet och att vi bara kör det en gång om året gör att många ser fram emot det, säger Maria Wester.