Kläder för drygt 300 000 borta

Märkeskläder till ett butikspris på drygt 300 000 kronor stals vid nattens inbrott hos Home of Brands i centrala Vimmerby.

Butiksägaren Simon Fransson konstaterar att tillvägagångssättet är identiskt med tidigare inbrott i butiken.

Butiksägaren Simon Fransson konstaterar att tillvägagångssättet är identiskt med tidigare inbrott i butiken.

Foto: Rebecca Forsgren Malmström

Vimmerby2018-09-04 10:45

Tjuvarna har krossat en ruta och tagit sig in i butiken där de koncentrerat sig på de senaste märkeskläderna. Trots att en väktare var på plats inom fem minuter efter larmet var gärningsmännen borta.

– Det verkar som de visar mindre respekt för bevakning och hur snabbt väktare och polis kan vara på plats. Det var tre killar som var inne i butiken och de rusade in två gånger var. Totalt tog inbrottet 2,5 till tre minuter, berättar butiksägaren Simon Fransson om vad han hittills sett på övervakningsfilmen.

Larmet om inbrottet kom vid 1:05 natten till tisdagen när gärningsmännen krossade rutan och tog sig in i butiken. Precis som vid tidigare tillfällen har de helt fokuserat på de senaste märkeskläderna.

– De har absolut varit här och rekat och valt ut mycket av det som vi hängde ut i butiken så sent som under måndagen, säger Simon Fransson som konstaterar att det här är femte gången som butiken drabbas av inbrott på mindre än två år.

– Tjuvarna beter sig på samma sätt som tidigare, men den här gången var de tre och inte fyra, säger han.

Butikens utsatthet för inbrott har gjort att han förstärkt fönstren för att fördröja förloppet vid ett inbrott. den här gången var en väktare på plats fem minuter efter larmet. men då var gärningsmännen redan borta. De fick med sig varor för drygt 300 000 kronor, räknat i butikspriser.

Polisen var på plats under natten och under tisdagsförmiddagen görs en teknisk undersökning.

– Vi är intresserade av en ljus kombi av nyare årsmodell, säger Gunnar Ege vid polisen.

Femte inbrottet hos Home of Brands på mindre än två år.
Femte inbrottet hos Home of Brands på mindre än två år.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!