Kedjan storsatsar – snart går flyttlasset

Comfort i Vimmerby storsatsar. För en månad sedan köpte ägaren Mattias Eek en mer än dubbelt så stor fastighet och snart går flyttlasset. ”Ett jättelyft både för oss och för våra kunder”, säger han.

Mattias Eek, ägare av Comfort i Vimmerby, storsatsar och flyttar snart in med sitt företag i en ny och mer anpassad fastighet.

Mattias Eek, ägare av Comfort i Vimmerby, storsatsar och flyttar snart in med sitt företag i en ny och mer anpassad fastighet.

Foto: Arkiv

Vimmerby2019-01-15 06:00

För ett par år sedan lade Tools-kedjan ned sin anläggning i Vimmerby. Sedan dess har den stora fastigheten i korsningen Tegelbruksgatan/Södra Industrigatan stått tom.

– Men du kan tro att jag har åkt förbi många gånger och tittat på den. Till slut var jag tvungen att ta reda på vem som ägde den, och på den vägen är det, säger Mattias Eek, ägare av Värme & Sanitet Comfort Vimmerby, och skrattar.

Den 15 december 2018 blev affären klar och om en dryg månad går flyttlasset från Comforts nuvarande lokal på Vimmerbyallén

– Jag räknar med att vi ska vara inflyttade och klara i slutet av februari eller börjas av mars. Det kommer bli en enorm skillnad för oss. Vi byter 800 kvadratmeter mot 1800 kvadratmeter, vilket för kundernas del främst kommer synas i och med en mycket större butik, säger Mattias.

– Framöver kommer vi ha 60 meter vägg som vi kan hänga möbler på, jämfört med de 30 meter vi har nu.

Mattias Eek köpte Comfort-rörelsen i Vimmerby för tre år sedan. I dag har företaget 14 anställda, varav nio är rörmokare, och man ger sig nu själva möjlighet att växa ytterligare.

– På sikt är tanken att vi ska öka även personellt. Men det jag initialt förväntar mig av flytten är mer trafik i butiken. Jag tror att vårt läge är betydligt bättre här, där vi ligger tillsammans med alla de andra byggkedjorna. Det är ett kanonläge för ett handelsföretag, säger Mattias.

Bättre än det mer centrala läge ni har i dag?

– Ja. Sommartid begränsar det oss faktiskt i och med all trafik som passerar till Astrid Lindgrens Värld. Stundtals kommer vi inte ut med våra bilar för köerna till ALV, och kunderna kommer inte in på ett smidigt sätt.

Förnärvarande håller de gamla Tools-lokalerna som bäst på att renoveras.

– Renoveringarna handlar mest om anpassning till verksamheten, uppfräschning av kontoren och så då butiken. Men skillnaden kommer bli stor på flera plan.

Bland annat ersätts ett kallager med ett betydligt större lager i samma byggnad, de små verkstadsytorna mer än tredubblas och i fortsättningen kommer alla nio servicebilarna ha tillgång till garage.

– Det här är också en satsning på oss själva. Arbetsmiljön blir mycket bättre för alla, menar Mattias Eek.

Är du förväntansfull?

– Verkligen. Det ska bli skönt att äga sin egen fastighet – det gör att man har lite större handlingsfrihet. Med åren har jag också slutat oroa mig över saker. Det är bara att köra!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!