Kassören tackades av efter 13 år

SPF Seniorerna i Vimmerby har haft årsmöte där kassören Birger Petersson avtackades efter 13 års trogen tjänst i föreningen.

Birger Petersson avtackas med diplom av Birgitta Karlsson till höger Eva Winqvist till vänster.

Birger Petersson avtackas med diplom av Birgitta Karlsson till höger Eva Winqvist till vänster.

Foto: L-O Svensson

Vimmerby2019-02-16 21:00

Årsmötet hölls på Pumpen i Södra Vi och föregicks av en minnesstund i kyrkan. Under själva årsmötet skedde ett skifte på en tung post i styrelsen. Det var kassören Birger Petersson som valt att tacka för sig och ersätts av Eva Winqvist.

– Birger har haft ansvaret för kassan i 13 år och har under den tiden haft fyra olika ordföranden. Han har varit pålitlig och är värd ett stort tack för sin insats för föreningen, säger ordförande Birgitta Karlsson.

Glädjande för föreningen var att antalet medlemmar ökat med 75 stycken till 1145 under 2018.

– En stor del av ökningen beror på att även allt fler yngre pensionärer väljer att söka sig till oss. Många vill ta del av det breda utbud av friskvård som vi erbjuder under våra aktiviteter. Det är ett tecken på att vi jobbar med rätt saker, säger Birgitta Karlsson.

I den digra verksamhetsberättelsen för 2018 finns en rad träffar, resor och aktiviteter som återkommer från år till år. En stor händelse som var unik för just 2018 var att föreningen i Vimmerby firade sitt 40-årsjubileum.

– Det gjordes ett gediget arbete med att ta fram historiken från de 40 åren och vi hade en trevlig och välbesökt fest i december. Under året arrangerade vi även en sång och musikfest på Folkhögskolan med körer från hela distriktet. Det blev uppskattat så det kommer vi göra även 2019, säger Birgitta Karlsson.

På programmet för 2019 finns även de stadigt återkommande resorna. De två längre resorna kommer i år att gå till Skåne samt Åland.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!