Efter att Erik Linder, som slog igenom när han gick till final i Talang 2009, släppte sitt julalbum ”Röda dagar” 2013 har han, bland mycket annat, gjort en och annan julkonsert.

I år har han spelningar varje dag i december, ända fram till jul. Och självklart landade han med sina medmusikanter Fredric Wide och Ludvig Jerner i Vimmerby med julkonserten ”Jakten på polstjärnans ljus”.

– Vimmerby betyder lite extra mycket för mig, eftersom jag har delar av min familj här. Så hit kommer jag gärna.

Artikelbild

| Många kom till Vimmerby-Parken för att höra "Jakten på polstjärnans ljus".

Förra året var trion rentav två gånger i Vimmerby. Dels med den hyllade Ted Gärdestad-konserten, som fyllde kyrkan, dels med fjolårets julkonsert på samma koncept, då med titeln ”Jakten på den försvunna julstämningen.”

– I år är det en helt ny saga och en hel del nya låtar, men det är samma uppläsare som suttit i studion och läst, min farfar som verkligen har en fantastisk sagoröst.

Mätt på julmusik blir han inte.

– Nej, jag kan faktiskt inte säga att jag blir det. Jag älskar julmusik och trots att vi jobbat med showen sedan september älskar jag de här låtarna. Vi har hittat en mix av julklassikerna man bara måste höra och några låtar från ”Röda dagar”.

Artikelbild

| Ludvig Jerner, Erik Linder och Fredric Wide – samspelt trio som bjöd på klassiker och nytt.

Konserten bjöd på skratt, kanske en och annan tår, kostymbyten, sväng och stämning. Bland annat fin tolkning av I’ll be home for Christmas och andra amerikanska klassiker.

– Varje år nyupptäcker jag en nygammal favorit. I år är det den. Så bara måste man ju sjunga O helga natt och Det lider mot jul, och Jingle Bells…

En jublande publik i Vimmerby-Parken kunde ge trion tummen upp vad gällde måluppfyllelsen att skicka med julstämning hem.

– Häromdagen sjöng jag i ett soppkök för äldre hemlösa i Stockholm. Det är tvära kast, men det var också en stark upplevelse.

Konserten i Vimmerby arrangerades i samarbete med Vimmerby Bowlingklubb.