Johan har ledsnat på skadegörelsen

På fredagen upptäckte ägaren att det gamla lokstallet i Vimmerby utsatts för skadegörelse. Och det är långt ifrån första gången, enligt ägaren Johan Qvarnström.

Klotter på lokstallets dörrar.

Klotter på lokstallets dörrar.

Foto: Magnus Strömsten

Vimmerby2018-11-16 19:00

Lokstallet har funnits sedan de gamla ånglokens tid och är en rejäl tegelbyggnad. Ägaren Johan Qvarnström har för avsikt att rusta upp byggnaden till sin forna glans, men säger att han dras med ständiga problem med vandalisering i form av fönsterkrossning och klotter.

– Senast idag upptäckte jag att ett 20-talet rutor var krossade och dessutom är det klotter på flera ställen på byggnaden. Det har hänt flera gånger tidigare. Senast i våras bytte jag ut ett 100-tal trasiga rutor och förra hösten var det ett 70-tal, säger Johan Qvarnström.

– Det blir en rejäl summa på hundratusentals kronor som jag får lägga helt i onödan. Jag har fått en del hjälp med sanering av klotter av försökringsbolaget tidigare, men det är hög självrisk på det och det känns så onödigt att behöva lägga de pengarna bara för att någon vill förstöra.

Polisen bekräftar att händelsen är anmäld och att brottstiden för den senaste skadegörelsen ska ha varit någon gång mellan 2-16 november. Liknande problem har förekommit i området tidigare då bland annat tåg bliit utsatta för klotter, enligt polisen.

Johan Qvarnström har ledsnat på att lokstallet utsätts för skadegörelse i form av fönsterkrossning och klotter.
Johan Qvarnström har ledsnat på att lokstallet utsätts för skadegörelse i form av fönsterkrossning och klotter.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!