"Thank God It's Friday". Ja, Peter Karlsson från Vimmerby lär nog gå och nynna på den gamla discodängan hela vägen till banken.

För i morse slog det till ordentligt. 2 500 000 kronor blev vinsten när Peter var på plats i TV4-studion och skrapade triss.

– Jag har inga kommentarer till tidningen – för jag är fullständigt mållös, skrattar en chockad men mycket glad Peter när vi når honom efter förrättat verk i TV4-studion.

Ända sedan oktober har Peter vetat om att han skulle få åka till Stockholm och skrapa triss i tv, och när han väl var där bjöd han på dramatik av högst klass.

Med åtta av nio rutor skrapade stod det klart att det skulle bli mycket pengar – 250 000, 500 000, 1 000 000 eller 2 500 000.

– När jag skrapade den sista rutan kändes det som att hela bordet skakade. Då var jag bara överlycklig över 250 000 kronor, säger Peter.

Men det blev det tiodubbla.

– Fullständigt osannolikt. Jag minns att jag drabbades av tunghäfta när jag skrapade fram 2 500 000 i sista rutan och kramades med Steffo och Jenny (programledarna Törnquist och Strömstedt), men Catharina (Peters fru) sa efteråt att jag skötte mig bra, säger han.

Varför valde du just den lotten?

– Vi fick ett barnbarn den 25 juli, så då bestämde jag mig för att välja lott nummer 25. Den hade jag räknat och plockat fram innan skrapet. Så egentligen får jag ju tacka dotter, måg och barnbarn för det här.

Vad Peter ska använda pengarna till vet han inte.

– Man har ju bara räknat med att vinna 100 000, så jag har ingen aning än. Så här mycket pengar gör ju verkligen skillnad i ens liv. Men nån resa till fjällen kanske det blir.

För Peter och Catharina väntar nu en helg i Stockholm, vilket var bestämt sedan tidigare.

– Vi ska träffa släkt och vänner. Jag misstänker väl att de nu har lite förväntningar på vad som ska hända i kväll och vem som ska betala, säger Peter och skrattar.