Hundkojorna intar staden

Hundkojorna intar Vimmerby i helgen. Det är Mini Club Sweden som har förlagt sin årliga sommarträff till staden. ”Det kommer firas 100-årsjubileum också. Mini Coopern fyller 60 år och klubben 40”, berättar arrangören Krister Arvidsson.

Krister Arvidsson, en av arrangörerna till helgens träff, kommer själv rulla dit med sin Mini Coooper 1971:a och tillhörande 270 kilo "tunga" husvagn.

Krister Arvidsson, en av arrangörerna till helgens träff, kommer själv rulla dit med sin Mini Coooper 1971:a och tillhörande 270 kilo "tunga" husvagn.

Foto: Micael Rundberg

Vimmerby2019-08-16 08:00

Hela den övre delen av Vimmerby Camping är bokad för Mini Club Sweden som kommer till Vimmerby i helgen. Under fredagen börjar de knappt 40-tal anmälda ekipagen att anlända från i stort sett hela Sverige. Många av dem har också den klassiska husvagnen påkopplad där bak.

– Totalt blir vi nog ett 70-tal personer. Det här är en livsstil och många kommer hit med hela familjen, berättar Vimmerbybon Krister Arvidsson, som är en av arrangörerna till helgens träff.

Senast Mini Club Sweden hade sin sommarträff i Vimmerby var 2011. Och tydligen gillade medlemmarna vad de fick uppleva då. För efter omröstningen på årsmötet i februari om var årets sommarträff skulle hållas visade det sig bli Vimmerby igen.

– Tidigare har vi lagt en stor del av lördagen åt att åka med bilarna, men det har vi valt bort den här gången. Under lördagen kommer vi åka till motormuseet MX World och håller sedan till en stor del av dagen där, säger Krister.

Efter bland annat lekar, tipspromenad och korande av den finaste hundkojan väntar sedan en kortege runt om i staden, då Vimmerbyborna får möjlighet att betrakta bilarna.

– Årets träff är speciell. Mini Coopern fyller 60 år och klubben 40 år, så det kommer firas 100-årsjubileum i helgen.

I och med att Vimmerby står som värd för sommarträffen kommer den traditionella Vimmerbyträffen i september tillfälligt flytta till Bodafors i år.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!