QUIZ: Har du koll på våra lokala tv-kändisar?

Under 2023 har Vimmerby Tidning kunnat skriva om ett helt gäng personer från trakterna som varit aktiva i TV- och filmvärlden, både i och vid sidan av rutan. Har du koll på traktens "kändisar"? Testa dina kunskaper i vårt quiz. Om det är för svårt kan du få lite hjälp på traven genom länkarna här nedanför.

Vilken SVT-satsning har Ella Berteau en roll i?

Vilken SVT-satsning har Ella Berteau en roll i?

Foto: Jimmy Larsson

Vimmerby/Hultsfred2024-01-02 12:00
  1. Elvaåriga Ella Berteau från Hultsfred drömmer att vara med i Hollywoodfilmer. Hon har redan nu hunnit vara med i flera reklamfilmer och har dessutom en roll i en av årets SVT-satsningar – vilken?
     
  2. Låtskrivaren Joel Gunnarsson, bördig från Södra Vi, har under året jobbat mycket tillsammans med artisten Peg Parnevik. Efter hennes deltagande i tv-programmet ”Så mycket bättre” seglade en av låtarna från programmet, som han varit med och skrivit texten till, upp som etta på Sverigetopplistan. Vad heter låten?
     
  3. I oktober skedde en filminspelning av en kortfilm om en historisk sevärdhet rum i Virserum med omnejd, bland annat vid Näshults kyrka. Vad handlar filmen om?
     
  4. I höstas släpptes SVT:s vetenskapsreality och dejtingserie ”Bästa dejten”. I serien får fyra singlar hjälp av dejtingcoacher och andra experter för att kartlägga sina beteendemönster och bli bättre dejtare. En av deltagarna har vuxit upp i Vimmerby – vad heter hon?
     
  5. Många flyttar just nu från Hultsfreds kommun, men det finns de som går mot strömmen. En av dem är regissören bakom bland annat Fucking Åmål och Tillsammans 99, som delvis bor på en gård i kommunen. Vad heter han?
     
  6. Dokumentärfilmen ”Drömmen om Djenné” visades på Vimmerby bio i september. Filmen tog den Vimmerbybördiga regissören sju år att sammanställa – vad heter hon?
     
  7. Alldeles nyligen visades ”Jul med Astrid Lindgren” i många svenska hem. I SVT-satsningen görs två av rösterna av Vimmerbys Hugo Thalin och Elin Cederholm, som båda jobbat som barnskådespelare på Astrid Lindgrens värld. Vilka karaktärer gör de rösterna till?
     
  8. Alfred Svensson från Tuna, som bland annat spelar Billy i humorserien ”Leif och Billy” har Vimmerby Tidning haft skäl att skriva om flera gånger. Under våren dök även hans pappa, Kjell Svensson, upp i ett av avsnitten. Vilken lokal turistverksamhet drev Kjell förr om åren?
     
  9. Paret Tommy Hallberg och Elina Lindqvist, boende i Vimmerby, var under våren i Stockholm för att delta i inspelningen av underhållningsprogrammet ”På riktigt?!”, ett program som går ut på att gissa vem som talar sanning och vilka som ljuger. Vad låtsades Tommy och Elina vara?
     
  10. Den 13 april avslutade Antikrundan sin vårsäsong med ett program från sommarens inspelningar i Virserum. I programmet gjordes en avstickare till en särskild plats i Hultsfred, efter att ha blivit inbjudna av Stefan Ölvebring som är chef på stället. Vad var det för plats?
     
  11. Regissören Denise Sonehag Carlford från Hultsfred fick ta emot pris på årets Kristallengala. Som producent fick hon gå upp på scenen på Cirkus i Stockholm och ta emot priset tillsammans med huvudrollsinnehavaren Xavier Canca-Englund. I vilken kategori vann hon?
     
  12. Vad heter realityserien som Vimmerbytjejen Olivia Jakobsson var med i?                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                      
Vilken låt hamnade högst upp på topplistan?
Vilken låt hamnade högst upp på topplistan?
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!